Utazási tippek kismamáknak az idei nyárra

1588
kismama nyáron

Ha eddig is az utazás volt a hobbid és előszeretettel ismerkedsz meg új kultúrákkal városokkal, országokkal, akkor a várandósság alatt sem kell tétlenül háttérbe vonulnod, nyugodtan repülőre ülhetsz, hogy élvezd az utazást és a pihenést egy másik országban. Ez természetesen abban az esetben igaz, ha nem vagy veszélyeztetett terhes és az orvos is rábólint az utazásra.

Kalandozás mértékkel

Utazz bátran és fedezz fel új kultúrákat, de a magzat és saját magad érdekében lehetőség szerint ne most akarj a világ végére eljutni egy eldugott faluba a dzsungel vagy a szavanna közepére. Akárhova utazol, mindenképp ellenőrizd a helyi higiéniás és egészségügyi viszonyokat. Az utcai árusok számos országban komoly kockázatot jelentenek, így, ha szeretnéd csillapítani éhséged, akkor inkább egy jó értékelésekkel rendelkező helyi étterembe térj be.

Nagy pocakkal a magasban

Várandósság alatt is nyugodtan lehet repülni, már persze, ha erre az orvos is áldását adja. Viszont ez esetben is igaz, hogy lehetőleg ne a világ másik pontjára szóljon a repülőjegy, tehát az út ne tartson három óránál tovább. Az utazás során érdemes óránként felállni egy kis sétára, illetve a végtagok átmozgatására, így fokozható a vérkeringés. Könnyebb a helyzet, ha a folyosó mellé foglalunk helyet. Érdemes tisztában lenni vele, hogy bizonyos légitársaságok nem vállalják várandós nők utaztatását, vagy csak a várandósság bizonyos pontjáig, ezért célszerű erről előzetesen tájékozódni a légitársaság ügyfélszolgálatánál.

Sport és testmozgás

Sok kismama szeretne aktív és fitt lenni, ami dicséretes, azonban, ha a teherbe esésed előtt nem sportoltál, akkor mindenképp óvatosnak kell lenned. A laza városnézés rendben van, de ha elfáradtál, akkor pihenj, hallgass a tested jelzéseire. Ha kirándulni szeretnél, akkor a biztonságos útvonalakat részesítsd előnyben, a felfedezőre énedre nem feltétlenül érdemes ebben az időszakban hallgatni, különösen, ha szíved szerint hegyet másznál.

 

Az utasbiztosítás fontosabb, mint bármikor máskor

Sajnos sokan lebecsülik az utasbiztosítás fontosságát, azonban várandósság esetén különösen fontos megkötni, hiszen az ördög nem alszik, sosem lehet tudni, hogy az út folyamán bekövetkezik-e valamilyen komplikáció, például vetélés, vérzés vagy koraszülés. Az ilyen esetekre jobb bebiztosítani magunkat, hiszen, ahogy az ismert mondás is tartja, jobb félni, mint megijedni.