Fogyassz immunerősítő ételeket

210
Immunerősítő ételek

Immunerősítő ételek fogyasztásával támogathatod, védheted immunrendszeredet. Egészségünk fenntartása érdekében elengedhetetlen a megfelelő immunrendszer működése. Ennek hiányában betegségeknek, fertőzéseknek vagyunk kitéve. Az immunrendszer működése a szervezet élettani egyensúlyát hivatott biztosítani. Legfontosabb funkciója, hogy felismerje és eltávolítsa a testidegen anyagokat.

Az immunrendszer a szervezet védekező rendszerét, a nyirokszerveket, a nyirokrendszer hálózatát, illetve a fehérvérsejteket foglalja magába. Az egyik legfontosabb nyirokszervünk a mandulánk.

Rendelkezünk természetes immunitással, ez velünk született. Valamint beszélünk szerzett immunrendszerről, ez életünk során folyamatosan érik, fejlődik. Segítségével a szervezet felismeri a korábban ismeretlen baktériumokat is.

A természetes immunerősítés az egyik legjobb módja a tudatos egészségvédelemnek.

Immunhiányos állapotról akkor beszélünk, amikor az immunrendszer valamely összetevőjének  mennyisége nem elegendő, minősége nem megfelelő, funkcióját nem tudja betölteni.

Másodlagos immunhiány állapotról akkor beszélünk, ha környezeti ártalmak következtében például alultápláltság, esetleg mérgezés alakul ki és a csontvelő megbetegszik.

Betegséghez vezet az immunrendszer túlzott reakciókészsége is. Ilyenek az allergiás folyamatok.

Étkezhetünk úgy, hogy a bacilusoknak esélye se legyen ellenünk, ebben hasznos segítőtársunk lehet az Omega3 zsírsav. Miért fontos? Gyulladásgátló hatású, megóv a szív és érrendszeri betegségektől, valamint gyulladásgátló hatású. Legnagyobb mennyiségben a mélytengeri halakban fordul elő, ilyen a lazac, a szardínia  és a tonhal.

Feltesszük gyakran a kérdést: milyen immunerősítőt szedjek? Ide kattintva elolvashatod erről szóló véleményünk.

  • Igyunk minél több folyadékot! Az elfogyasztott folyadék segít az anyagcsere gyorsításában, illetve a kórokozók szervezetből való kiürítésében. Nőknek naponta 1,5-2 litert, míg a férfiaknak 2-2,5 liter tiszta vizet szükséges elfogyasztani.
  • Fontos a rostos ételek fogyasztása, melyek megakadályozzák a székrekedést, valamint táplálékul szolgálnak a vastagbélben lakó hasznos baktériumok számára.
  • Süssünk otthon süteményeket teljes kiőrlésű liszttel, illetve fogyasszunk rostban gazdag zabpelyhet és aszalt gyümölcsöket is.
  • A búzacsíra is kiváló élelmi rostforrás, emellett jelentős a B-vitamin tartalma van.
  • A mogyoróban, mandulában, tojásban és a májban rengeteg az E-vitamin, amely védi a szív koszorúereit, megelőzi az elmeszesedést, gátolja a vérrögképződést.

A helyes táplálkozás kiegyensúlyozott anyagcserét eredményez, mely igen jó hatással van az immunrendszerünkre.

Cikkünk semmilyen módon nem alkalmas öndiagnózis felállítására, ismeretterjesztő, informatív jellegű. Ha tapasztalod a fenti tünetek valamelyikét, konzultálj orvosoddal!

Olvass tovább! Neked ajánljuk:

Természetes immunerősítés

Még jól jöhet a tájékozottság az immunerősítő növények tárházában

Mindent tudsz a kurkuma értékeiről?