Tudatos táplálkozással a betegségek több mint 50%-a megelőzhető, vagy visszafordítható.
Ha gabonaféléket választunk nem árt, ha a fele teljes kiőrlésű. Bár manapság sokat lehet hallani ezek hátrányairól is. Ki-ki döntsön belátása szerint!
Régen sokat hallottunk arról nagyszüleinktől, szüleinktől, hogy a gyümölcsök és a zöldségek fogyasztása milyen egészséges. És valóban igazuk volt! Legyen napi része étkezésünknek.
Rengeteg jó receptet találhatunk manapság a sovány húsok, valamint a halak elkészítéséről. Éljünk a lehetőséggel! Próbáljuk meg elkészíteni őket! És ha nem sikerül, se baj! A háziállatok hálásak lesznek érte.
Na és az olajos magvak? Egy klassz film közben könnyen társunkká szegődnek. Így nem csak a kultúra jut el hozzánk, hanem a vitaminok sokasága is.
Egy jó zsíros kenyér soha nem árthat, persze csak akkor, ha jó minőségű a zsír.
“Teljesen be vagy sózva?”-hallottuk már a kérdést. És valóban, ha túl sok sót juttatunk a szervezetünkbe, az nem lesz ránk jótékony hatással.
A víznél pedig nincs is jobb szomjoltó! Persze egészségesek a frissen facsart gyümölcslevek is, de egy pohár hideg vízzel semmi sem érhet fel.
Legyünk rugalmasak a táplálkozásban! Törekedjünk a változatosságra, hiszen mint tudjuk a “változatosság gyönyörködtet”!
Bánjunk csínján az étrend kiegészítőkkel, hiszen ezek sokasága zúdul ránk a médián keresztül. Nehéz kiigazodni közöttük, válasszunk garantált minőséget. Persze a szomszéd nénivel is megbeszélhetjük kérdéseinket, hiszen ő sok mindenhez ért, de ha nem vagyunk biztosak a hatásfokban érdeklődjünk csak bátran a szakembertől.
Végül, nem árt elkerülni az ételszínezékkel és aromákkal fokozottan telepumpált üres kalória tartalmú “vacakokat”.
Figyelem! Megfelelő arány megfelelő mennyiség! Na és a mozgás, nem elkerülhető!
Mindenkinek váljék egészségére!!!