Az igazi testápolás

82
Az igazi testápolás

Az emberek mióta világ a világ, az emberi testet mindig is művészeti alkotásként tisztelték. A test ápolása, kényeztetése nagyon sokáig csak az arisztokraták kiváltsága volt. A test ápolására többnyire természetes anyagokat használtak fel. Érdekes párhuzam, hogy manapság ismét visszakanyarodtunk a természetes anyagokhoz.

Jelen korunkban a testápolás rituálévá fejlődött.  A test és a lélek együttes harmóniájára törekszünk. Ez történhet az otthonunkban, wellness szállodában, gyógyfürdőkben de akár egy fitnesz szalonban is. Közérzetünket nem csak a testünket érő hatások javíthatják, a társaság is kiváló hangulatjavító lehet. És itt nem csak emberekre gondolunk. Egy erdei séta kedvencünkkel és máris szebbnek látjuk a világot, hiszen óriási az állatok és a növények feltöltő ereje.

A test ápolását a bőr krémezésével, olajozásával, masszírozásával  érhetjük el. A lélek kényeztetésére az olajok és krémek illata szolgál, valamint a megfelelően kialakított környezet, ahol kellően el tudunk lazulni egy kellemes relaxációs zene kíséretében.

Manapság rendkívül népszerűek a masszázs technikák. Az ázsiai masszázs technikák az energiaáramlásra összpontosítanak, míg a nyugati módszerek inkább a testre fókuszálnak. Az egész testre kiterjedő masszázs esetén a szervezetben bonyolult változások jönnek létre. Fokozódik a vérkeringés, változik a pulzusszám, felgyorsul az anyagcsere. Tudtad, hogy a masszázs pozitív hatással van az idegrendszerre? Az erős fogások élénkítik a szervezetet míg a simogató, nyugtató fogások lazítják. A masszázs kifejezetten jó hatással van a bőrre és az izomzatra is. 

Masszázst megelőző tippek:

  • Igyál 3 dl szénsavmentes vizet
  • Ne fogyassz kávét
  • Betegen soha ne menj masszíroztatni
  • Masszázs előtt ne egyél nehéz ételeket 

A  testápoláshoz hozzátartozik  a kéz és körömápolás, valamint a lábápolás is. 

Az igazi kényeztetés azonban az, ha minden testrészünk megkapja a kellő figyelmet a megfelelő szakembertől az adott testrésznek megfelelő anyaggal.

Szánj időt és figyelmet magadra és meglátod, a tested meghálálja!