Vérnyomáscsökkentő gyógynövények

5606
vérnyomás mérés

Hazánkban a magas vérnyomás népbetegség és időnként bizony fiatalokat is érint. A kezelőorvos a vérnyomás csökkentése érdekében többféle feladatot ad a betegnek. Ezek között szerepel a rendszeres vérnyomás mérés, a felírt gyógyszer folyamatos szedése, az életmódváltás, a stresszoldás és túlsúly esetén a kíméletes diéta, emellett a rendszeres testmozgás is napirendre kerül.

A kezelőorvossal egyeztetve kifejezetten ajánlott a vérnyomáscsökkentő gyógynövények alkalmazása, amit lehet teaként vagy növényi kivonatként, étrend-kiegészítők formájában fogyasztani.

Vérnyomáscsökkentő gyógynövények

A fokhagyma

A természetes vérnyomáscsökkentők közé nem csak a gyógynövényeket sorolhatjuk, hiszen léteznek ásványi anyagok, vitaminok, melyek ugyanezt a hatást érhetik el. Ha ötvözzük őket a növényi kivonatokkal, az bizonyára sokkal hatékonyabb lesz, mintha meginnánk egy csésze gyógyteát.

A fokhagymát a népi gyógyászatban alap növényként használták sokféle problémára. Bizony nem hiába. Köztudott, hogy méregtelenít, vírusölő, megszabadítja a szervezetet a toxinok jelentős részétől és a bélben megbúvó élősködőktől. Kéntartalmú összetevői csökkentik a koleszterinszintet. Jó tudni, hogy leginkább az érlelt fokhagyma csökkentette a vérlemezkék összetapadási hajlamát és csökkenti a keringési betegségeknél oly jellemző gyulladás kialakulását. Kénvegyülete egyértelműen antioxidáns.

A kutatók úgy látják, hogy a fokhagyma hatóanyagai képesek gátolni az érbetegségeknél jelentkező simaizomsejtek szaporodását és vándorlását, így jelenleg is folyik a hosszútávú vizsgálat.

A fekete fokhagyma az allicin terészetes forrása, mind a vérkeringésre, mind a védekezőképességre nagy hatással van. Abban különbözik a hagyományos fokhagymától, hogy erjesztéssel állítják elő, ezért megváltozik színe, illata, íze és a hatóanyagai is.

A zöld tea AlphaWave® L-Theanine vegyülete

A zöld tea természetes vegyülete az ellazultság és az éberség érzetét kelti, hiszen közvetlenül növeli az alfa agyhullámok aktivitását. Csökkenti a mentális és fizikai stresszt, melyek hatással lehetnek a vérnyomás emelkedésére.

Erjesztett szójabab enzime

Az erjesztett szójababnak köszönhetjük azt az enzimet, melynek természetes vérhígító hatása miatt jótékony a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében és csillapításában. Csökkentheti a trombózis, a magas vérnyomás kialakulását és segíthet jó irányba terelni a vér triglicerid, valamint LDL koleszterin szintjét.

Szőlőmag kivonat

A szőlőmag magas antioxidáns tartalmával támogatja a szív- és érrendszert.

Az USA medical Blood Pressure Ultra érlelt fokhagyma kivonattal, szőlőmag kivonattal, a L-Theanine erejével, káliummal, cinkkel, C-vitaminnal, B1-vitaminnal és nattokináz enzimmel támogatja a normál vérnyomás fenntartását.

Kattints a képre és a kedvezmény is a tiéd lehet!

A kupon az usamedical.hu webáruházban egy alkalommal használható fel a teljes áron értékesített termékekre. Más kuponkódokkal, kedvezményekkel nem összevonható. Akciós termékekre és csomagajánlatokra nem váltható be.

Egyéb vitaminok és ásványi anyagok, melyek támogatják a vérnyomáscsökkentő összetevők hatékonyságát

A kálium

Ha a normál vérnyomást szeretnénk fenntartani, érdemes elegendő káliumot vinni a szervezetünkbe. Ezt étrend-kiegészítővel tehetjük meg a legegyszerűbben, de fogyaszthatunk káliumban gazdag ételeket is. 3-4 gramm legalább szükséges naponta.

C-vitamin

A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek állapotának és rugalmasságának fenntartásához. Alapvető fontosságú mikrótápanyag, egyúttal értágító.

B1-vitamin

A B1-vitamin, avagy tiamin fokozza a vérkeringést, valamint segíti a vérképződést. a szívbetegségek megelőzése is sokkal nehezebb feladat, ha nem jut a szervezetünk elegendő B1-vitaminhoz. A vérnyomás csökkentésére felírt gyógyszerek, a pangásos szívelégtelenségre rendelt vizelethajtó szerek pedig tovább csökkentik a szervezet tiaminszintjét, amit ezután feltétlenül pótolni kell, mert elengedhetetlen a megfelelő szívizom-működés helyreállításához.

Cink

A cink alacsony szintje és a magas vérnyomás között összefüggéseket látnak, sőt a cinkben gazdag táplálékok eredményesen csökkenthetik a vérnyomást.

Természetesen a kezelésről vagy annak módosításáról a kezelőorvossal minden esetben egyeztetni kell!

Cikkünk semmilyen módon nem alkalmas öndiagnózis felállítására, nem tekintendő terápiás javaslatnak, csupán ismeretterjesztő, informatív jellegű. Ha tapasztalod a fenti tünetek valamelyikét, konzultálj orvosoddal!