Mire jó a feketemag olaj?

91
fekete mag olaj

A feketemagolaj az egyik legrégebbi terápiás készítmény a világon, és az egyik legszélesebb körben ismert a holisztikus egészségügyi szakemberek körében. Mohamed próféta „a halálon kívül mindenre gyógyírnak” tekintette és a vallásos szövegek is hihetetlenül erős növényi alapú gyógyszerként említik. De mire jó a feketemag olaj?

Az ókorban láz, asztma, hörghurut, gyulladások gyógyítására használták – a lista hosszan folytatható. De vajon ez ma is igaz?

Mire jó a feketemagolaj?

A feketemagolaj tudományos neve Nigella Sativa. A magok a Nigella Sativa növényből származnak, és feketék, innen ered a „fekete magolaj” elnevezés. A fekete magolajat a Nigella Sativa növény fekete magjainak finom porrá zúzásával készítették, majd ezt a port kókuszolajjal összekeverték, és közvetlen napfényben tárolták, hogy feloldják a maximális hatékonyságot. Ma a feketemagolaj előállítási módja meglehetősen hasonló, leszámítva néhány tudományos előrelépést, amelyek lehetővé teszik a magvak tényleges olajának kinyerését, így az olaj a lehető legtisztább és természetesebb.

Ez az eljárás teszi a feketemagolajat nagyszerű választássá, mivel egyik eljárás sem igényel vegyi anyagokat vagy adalékanyagokat. 100 százalékban természetes és bio.

A N. Sativa növény zöld színű, finoman elosztott, lineáris levelekkel. A virág halványkék és fehér színű, 5-10 szirmú. A gyümölcsök felfújt kapszulák formájában találhatók. A kapszulák további 3-7 egyesített tüszőre oszlanak. Mindegyik tüsző számos fekete magot tartalmaz, amelyek ovális alakúak és feketék, körülbelül 1 mm átmérőjűek.

Ez a növény jellemzően a Közel-Keleten, a Földközi-tengeren, Kelet-Ázsiában és Afrikában található és biológiailag több mint 2000 különféle növényfajhoz kapcsolódik.

Az 1800-as évek végén történt, hogy a tudósok először lebontották a növény kémiai összetételét, és elkezdték kutatni a fekete magnak az emberre gyakorolt ​​lehetséges előnyeit.

Azt találták, hogy az N. Sativa értéke főként a timokinon néven is ismert kinon összetevőjének köszönhető.

Az egyik legfontosabb vegyület, amely a Nigella Sativa növény fekete magjából származik, a timokinon. Ez a kémiai vegyület az, amely elsősorban a feketemagolaj előnyeiért felelős.

A timokinon

A timokinon egy fitokémiai vegyület – ez azt jelenti, hogy természetesen a növényekben termelődik és fogyasztása során felelős a szervezetben zajló kémiai folyamatokért, amelyek segíthetnek csökkenteni a gyulladást, valamint antioxidáns és gyulladáscsökkentő vegyületként működnek. A feketemagolajban található egyik legerősebb vegyületként nem meglepő, hogy a TQ a gyulladások leküzdésében, az immunválasz fokozásában is hasznos, és az asztma kezelésében is használják.

A feketemagolaj hatással van a test minden részére, beleértve az endokrin rendszert is, amely a szervezet hírvivő rendszere, amely szabályozza bizonyos hormonok termelését és segít fenntartani a homeosztázist.

Egyéb előnyök, amit a feketemagolajnak tulajdonítanak:

  • Gyulladáscsökkentő
  • Gombaellenes
  • Szívvédő
  • Javítja az endothel funkciót
  • Gasztroprotektív
  • Neuroprotektív

Ennek a hihetetlenül erős, évszázadok óta használt és 100%-ban természetes készítménynek a használata mindenki számára egy lehetőség, mint tervezett természetes terápiás mód.

Forrás: https://usamedicalshop.com/what-is-black-seed-oil-good-for/  

Cikkünk csupán tájékoztató jellegű, terápiás szándékaidat és a gyógynövények alkalmazását minden esetben egyeztesd háziorvosoddal!