Mindent tudsz a kurkuma értékeiről?

20119
Kurkuma

KURKUMA KAPSZULAA legtöbben arra kíváncsiak, hogy mi a kurkuma kúra hatása a szervezetre. A legfontosabb, hogy ismerjük a növényt, csak ezután próbáljuk a hatóanyagait terápiás céllal fogyasztani.

Korábbi cikkeinkben is fókuszba helyeztük a természetes hatóanyagok, növényi kivonatok terápiás alkalmazását, hiszen a természet ajándékát kár lenne figyelmen kívül hagynunk, amikor gyógymódot, vagy szervezetünk optimális működését segítő készítményeket keresünk.

Tippünk: ha valóban tiszta kurkumát keresel, kattints ide → kurkuma kapszula

Az igazán jó étrend-kiegészítőket az usamedical.hu oldalon találod.

A kurkuma  a gyömbérfélék családjába tartozik, más néven indiai sáfránynak nevezik.  Ázsiai eredetű  fűszer és gyógynövény, élénk sárga színe miatt kedvelt ételszínezék. Az ősi indiai gyógyászatban évszázadok óta használják.

A kurkuma kúra hatása a szervezetre

A kurkuma hatása már az egészségipar számára is ismert, számos étrend-kiegészítő készítmény alapját képezi, hiszen rájöttek, hogy a kurkuma kúra hatása a szervezetre a növény gyöktörzsében található kurkuminoidoknak köszönhetőek. A kurkuma kapszula kizárólag természetes és vegyszermentes alapanyagok felhasználásával, BioPerine® feketebors kivonat hozzáadásával készül. Tiszta, jó minőségű étrend-kiegészítő, melynek összetevői támogatják egészségi állapotunkat.

Kurkuma tisztító kúra

A kurkuma közvetlen antioxidáns hatása van, emellett fokozza  a sejtek stressz elleni védekezését. A kurkumin laboratóriumi kísérletei során többek között a diabéteszes vesekárosodás, valamint az alkoholos májfibrózis esetében mutatott előnyös hatásokat. Felismerték hatékony gyulladáscsökkentő tulajdonságát is, elsősorban az ízületi gyulladások, heveny fertőzések esetén fejti ki jótékony hatását. Érdekesség, hogy a kurkumin több ponton is fékezheti az Alzheimer-kór tüneteit. 

A tisztító kúra remek módszere a kurkumából készült ételek és italok fogyasztása.

Kurkuma kapszula vagy kurkuma fűszer

Kísérletekkel igazolták, hogy a szájon át bejuttatott kurkumin gátolhatja a gyomor-máj-illetve vastagbélrák kialakulását. Helyileg alkalmazva – gél formájában – a kurkumin egyes szájüregi folyamatokban szintén gyulladáscsökkentő hatású lehet.

A kurkuma fűszer formájában fogyasztva bizonyára nagyon egészséges, de amilyen mennyiséget lehetséges csupán fűszerezéssel elfogyasztani belőle, abban sajnos elég kevés a kurkumin hatóanyag ahhoz, hogy hatása legyen. Éppen ezért keresik sokan a kapszulába zárt, nagyobb dózisú kivonatokat.

A kurkuma egészségügyi hatásai

Hepatitis C-ben szenvedő betegek vizsgálata során megállapították, hogy a kurkuma alkalmazása hatékonyabbnak bizonyult a máj tisztításában és regenerálásában, mint például a zöld tea.
Az érrendszer védelmében is fontos szerepet játszik, hiszen megakadályozza, hogy a vérlemezkék összetapadjanak, ezáltal vérhígító hatású.
Aktiválja az epehólyag működését, ezzel növeli az epe kiválasztását. A kurkumin képes helyreállítani a veseműködést is.

Az indiai ajurvéda orvoslás számára már 6000 éve ismert tény, hogy a kurkuma számos betegséget megelőz és gyógyít.

Cikkünk semmilyen módon nem alkalmas öndiagnózis felállítására, ismeretterjesztő, informatív jellegű. Ha tapasztalod a fenti tünetek valamelyikét, konzultálj orvosoddal!