Így kell helyesen használni az orrsprayt

505
orrspray

Az állandó orrfolyás megnehezíti a mindennapokat, hiszen rengeteg bosszúsággal jár. Az orrdugulás nem csupán megfázás esetén alakulhat ki, ugyanis a szénanátha egyik legjellemzőbb velejárója. A többség a kellemetlen tünetek ellen orrsprayt vagy orrcseppet használ. Ugyanakkor azt is tudni kell, hogy a legtöbb orrsprayt általában csak rövid ideig, legfeljebb egy hétig lehet folyamatosan alkalmazni. Ezen kívül van még pár fontos dolog, amire érdemes odafigyelni a helyes és hatékony használat érdekében.

Orrspray használat helyesen

Az orrspray alkalmazása előtt alaposan ki kell fújni az orrunk, majd előre kell dönteni a fejünk és a függőlegesen tartott orrsprayvel annyiszor kell az egyik orrnyílásunkba fújni, ahányszor a betegtájékoztatóban le van írva. Egyszerre csak egy orrnyílásba szabad befújni, ezalatt a másik orrnyílást be kell fogni. A befújás során belélegezzük a levegőt a szabad orrnyílásunkon keresztül, annak érdekében, hogy a hatóanyagok be tudjanak jutni az orr belső felébe. Ha befújtunk az egyik orrnyílásba, akkor ugyanezzel a gyakorlattal jöhet a másik.

Időben kell alkalmazni!

Az orrsprayt és az orrcseppeket sokan csak akkor kezdik el használni, amikor már percenként kell a zsebkendő után nyúlni, olyannyira küzdenek az orrdugulással és a kellemetlen tünetekkel. Ezt semmi esetre sem érdemes megvárni, időben kell lépni, gyakorlatilag az első tünetek megjelenésekor. Különösen igaz ez a szezonális allergia okozta orrdugulásra, melynek esetében, ha későn kapunk észbe, akkor csak a saját életünket nehezítjük meg.

Az igazán jó étrend-kiegészítőket az usamedical.hu oldalon találod. Kattints a képre és a kedvezmény is a tiéd lehet!

A kupon az usamedical.hu webáruházban egy alkalommal használható fel a teljes áron értékesített termékekre. Más kuponkódokkal, kedvezményekkel nem összevonható. Akciós termékekre és csomagajánlatokra nem váltható be.

Legfeljebb egy hétig használjuk!

Az orrspray függőség nem egy divatos kifejezés, hanem egy valóban létező jelenség, melynek következtében tartós orrdugulás is kialakulhat, valamint a nyálkahártya is károsodhat. Emiatt fontos betartani a betegtájékoztatóban leírtakat. Egy hétnél tovább nem szabad használni a készítményt, hacsak nem szteroid orrsprayről van szó, mivel ennél a típusnál helyileg szívódnak fel a hatóanyagok, ezért hosszútávon is biztonságosan lehet őket alkalmazni.