Döcögősek az együttlétek? A szexuálpszichológus segíthet

84
szexuális elakadás

A kapcsolatok, a házasságok alapvető eleme az intimitás, a szexualitás. Amikor egy hosszú kapcsolatban a meglévő szeretet és kötődés mellett elhalványul a szenvedély, annak bizonyára megérezzük a hatását.

Az élet sokszínű, hordoz nehéz időszakokat, ami okozhat pillanatnyi elakadásokat. A régebb óta fennálló kezeletlen vagy elnyomott gondok viszont idővel mélyülhetnek és egyéb bonyodalmakat okozhatnak. Akár időszakos problémáról van szó, akár hosszú ideje görgetjük a nehézségeket, a szexuálpszichológus terápiája visszahozhatja az elfeledett vágyakat a pár szexuális életébe.

Szervi elváltozások, betegségek is okozhatnak merevedési problémákat, közösülési fájdalmakat, orgazmusképtelenséget, melyet a szexuálpszichiáter mielőbb segít felderíteni.

A szexuálpszichológus által biztosított közös beszélgetések alkalmával kiderülhetnek azok a kommunikációs zavarok, melynek helyreállításával megelőzhető a kommunikációhiány, a kudarc, a stressz és végül az érzelmi elszigetelődés, ami csak egy hosszabb terápia útján orvosolható. Főként az aktív korúaknál igaz, hogy nem szabad eljutni a szexmentességig. Az intimitás pedig idős korban is megőrizhető, sőt, megfelelő módszerekkel emelni fogja a kapcsolat minőségét.

A szexuálpszichiáter képes arra, hogy a gátlások, félelmek, szorongás, korábbi negatív élmények, szexfüggőség oldásával lehetőséget adjon a párnak a visszatérő boldogságra.

Érdemes segítséget kérni!

Akadnak, akik elvből elutasítják a szexuálpszichológus szakember bevonását, pedig tudásával és tapasztalatával jól ismeri a különböző helyzeteket és más rálátása van a lehetőségekre, mint az érintetteknek. A leghelyesebb mielőbb segítséget kérni az elakadásokban, így minél kevesebb idő telik el a negatív hullámban.

Szexualitásunk életünk minden aspektusára kihatással van, ezért párkapcsolatunk megérdemel annyit, hogy nyitottak legyünk a felmerülő gondok megoldására és ne söpörjük szőnyeg alá, ami egyik félnek sem jó. Legrosszabb persze, ha a felek egymást okolják és eluralkodik egy negatív érzelmi háló, ami negatívan hat az önbecsülésre. Ne jussunk el idáig, kérjünk segítséget! A furedi.hu oldalon kérhetünk időpontot.