A stresszhormonok és a magas vérnyomás

1159
stressz és magas vérnyomás

A szervezet hormonális válasza a stressz megélésére természetes funkció, amely közös az emberekben és az állatokban. A túl sok stresszhormon, káros hatással lehet az emberek egészségére, a stresszhormonok magasabb szintje pedig összefüggésben állhat a magas vérnyomás és a szív- és érrendszeri megbetegedések fokozott kockázatával.

Tippünk: ha valóban tiszta növényi hatóanyagot keresel, kattints ide → Stress Control kapszula

Az igazán jó étrend-kiegészítőket az usamedical.hu oldalon találod.

A stressz a szervezet normál állapotának megváltozásához vezet és többféle reakciót vált ki. Ezek a stresszválaszok, melyek bizonyos hormonok felszabadulását okozzák. A stresszhormonok a dopamin, az adrenalin és a noradrenalin. Kulcsfontosságú szerepet játszanak a szervezet küzdelmében, hiszen vészhelyzetben felkészítik a testet a védekezésre: „küzdj és menekülj”.

Bár ezek a stresszválaszok segíthetnek a rövid- és hosszútávú stresszkezelésben, a folyamatos stressz egészségügyi problémákat okozhat, mint az a American Heart Association folyóiratban publikált tanulmányban is olvasható.

A Los Angeles-i Kaliforniai Egyetem tudósai által végzett kutatás azt vizsgálta, hogy milyen összefüggés van a stresszhormonok magasabb szintje, valamint a magas vérnyomás és a szív- és érrendszeri megbetegedések között.

A vizsgálatban 412 48–87 éves felnőtt vett részt. A résztvevőknek korábban nem volt magas vérnyomásuk. Az eredmények azt mutatták, hogy a stresszhormonok magasabb szintje a vizeletben összefüggésbe hozható a magas vérnyomás kockázatával. A kutatók azt találták, hogy ez az összefüggés erősebb a fiatalabbak körében, mint az idősebbek körében.

Dr. Glenn N. Levine, az orvostudomány professzora és kardiológiai szakembere így nyilatkozott:
„Világosan megállapították, hogy a mentális egészség pozitív hatással lehet a szív- és érrendszerre. A stressz az egyik oka a rossz mentális egészségnek. A megnövekedett stresszhormonok összefüggésben állnak a magas vérnyomás kialakulásának kockázatával és az általános szív-és érrendszeri megbetegedések kockázatával.”

Véleményünk szerint az probléma természetes kezelésére az amerikai CBD olaj alkalmazása is ígéretes lehet.

Cikkünk semmilyen módon nem alkalmas öndiagnózis felállítására, ismeretterjesztő, informatív jellegű. Ha tapasztalod a fenti tünetek valamelyikét, konzultálj orvosoddal!