Zöld tea reggel vagy este

1405
zöld tea

Nagyon sokan szeretnek teázni, az angoloknak külön időszaka is van a tea fogyasztásra, mégpedig a teadélután. Ettől függetlenül nem biztos, hogy ez az időszak a legmegfelelőbb a tea elfogyasztására. Ha valóban az a célod, hogy a lehető legtöbbet hozd ki a zöld tea fogyasztásból, akkor érdemes tisztában lenned azzal, hogy mikor érdemes kortyolnod, illetve azt is érdemes tudni, hogy milyen előnyökkel jár a gyakori alkalmazása.

Az egészséges zöld tea

Egy valamit rögtön az elején leszögezhetünk, még pedig azt, hogy a zöld tea fogyasztás egészséges, jótékony hatással van a szervezetre. Nagy előnye a teázásnak, hogy segíti az emésztést, nagyon sok antioxidánst tartalmaz és hideg időben kiválóan felmelegít, ha melegen isszuk.

Mindemellett nagyon sok pozitív élettani hatása van a zöld tea fogyasztásnak, például napi két-három csésze fogyasztás a vérnyomás optimalizálását is elősegíti, illetve a koleszterinszint kordában tartását is elősegíti. A zöld tea nagyon sok hasznos tápanyagot, többek közt aminosavakat is tartalmaz. Ennek köszönhetően az idegekre is nyugtató hatással van, ráadásul a teázás már önmagában egy kellemes elfoglaltság, mely segít csökkenteni a feszültséget.

Szintén a zöld teában megtalálható hasznos anyag az epigallokatechin, mely a csontokra hat jótékonyan, egész pontosan erősíti őket. A zöld tea magas antioxidáns tartalma az immunrendszert támogatja, illetve a bőr öregedés folyamatát lassítja.

fokhagyma kivonat kapszula

Mikor érdemes fogyasztani?

A zöld tea fogyasztásnak több optimális ideje is van. Leginkább az étkezésekhez érdemes kötni a tea kortyolást. Az egyik ideális időszak a délelőtti órákban van, körülbelül tíz-tizenegy óra körül, de mindenképp a reggelit követően.

Ha reggel még nem szívesen kortyoljuk a meleg zöld teát, akkor ezt áttolhatjuk a délutáni órákra. A napi ajánlott adag körülbelül két-három bögre. Ha rendszeresen kortyoljuk, azzal az egészségünknek és a lelkünknek is jót teszünk.

Amire mindenképp érdemes ügyelni, hogy jó minőségű teát vásároljunk. A szálas tea jobb opció, mint a filteres opció, mivel előbbit alaposan átválogatják. Ezen kívül a megfelelő tárolásra kell ügyelnünk lehetőleg száraz, napfénymentes helyen. Ez azért különösen fontos, mert a fermentált teákhoz képest a zöld tea jóval érzékenyebb, így a nem megfelelő tárolás minőségbeli csökkenést eredményez.