Ismered a táplálkozás valódi aranyszabályait?

107
Táplálkozás aranyszabályai

Tudatos táplálkozással a betegségek több mint 50%-a megelőzhető, vagy visszafordítható.

Ha gabonaféléket választunk nem árt, ha a fele teljes kiőrlésű. Bár manapság sokat lehet hallani ezek hátrányairól is. Ki-ki döntsön belátása szerint!

Régen sokat hallottunk arról nagyszüleinktől, szüleinktől, hogy a gyümölcsök és a zöldségek fogyasztása milyen egészséges. És valóban igazuk volt!  Legyen napi része étkezésünknek.

Rengeteg jó receptet találhatunk manapság a sovány húsok, valamint a halak elkészítéséről. Éljünk a lehetőséggel! Próbáljuk meg elkészíteni őket! És ha nem sikerül, se baj! A háziállatok hálásak lesznek érte.

Na és az olajos magvak? Egy klassz film közben könnyen társunkká szegődnek. Így nem csak a kultúra jut el hozzánk, hanem a vitaminok sokasága is.

Egy jó zsíros kenyér soha nem árthat, persze csak akkor, ha jó minőségű a zsír. 

“Teljesen be vagy sózva?”-hallottuk már a kérdést. És valóban, ha túl sok sót juttatunk a szervezetünkbe, az nem lesz ránk jótékony hatással.

A víznél pedig nincs is jobb szomjoltó! Persze egészségesek a frissen facsart gyümölcslevek is, de egy pohár hideg vízzel semmi sem érhet fel.

Legyünk rugalmasak a táplálkozásban! Törekedjünk a változatosságra, hiszen mint tudjuk a “változatosság gyönyörködtet”! 

Bánjunk csínján az étrend kiegészítőkkel, hiszen ezek sokasága zúdul ránk a médián keresztül. Nehéz kiigazodni közöttük, válasszunk garantált minőséget. Persze a szomszéd nénivel is megbeszélhetjük kérdéseinket, hiszen ő sok mindenhez ért, de ha nem vagyunk biztosak a hatásfokban érdeklődjünk csak bátran a szakembertől.

Végül, nem árt elkerülni az ételszínezékkel és aromákkal fokozottan telepumpált üres kalória tartalmú “vacakokat”.

Figyelem! Megfelelő arány megfelelő mennyiség! Na és a mozgás, nem elkerülhető!

Mindenkinek váljék egészségére!!!