Gyógytorna Buda legrégebbi magánrendelőjében

104
gyógytorna Budán

Sokan azt gondolják, hogy a gyógytorna csupán azok számára előnyös, akik egy-egy műtét, illetve baleset után vesznek részt rehabilitációban, azonban egy gyógytornász segítségével sok mozgásszervi megbetegedés, valamint súlyos gerincprobléma is megelőzhető. A Súlypont Ízületklinikán diplomás szakemberek és számtalan lehetőség várja mindazokat, akik nem csak kezelni, de akár megelőzni is kívánják a betegséget.

A gyógytorna a fizioterápia legszélesebb körben elterjedt, leghatékonyabb, valamint legváltozatosabb lehetőségeket kínáló ágazata, amely gyakorlatilag nélkülözhetetlen minden, a mozgást akárcsak kicsit is érintő problémák gyógykezelésében.

A Súlypont Ízületklinikán dolgozó valamennyi gyógytornász ugyan elsősorban gyógytornával gyógyít, azonban mindannyian rendelkeznek a fizioterápia többi ágának is mélyreható ismeretével. Amennyiben felkeresi a Margit híd budai hídfőjénél, a Frankel Leó út 9. alatt található rendelőnket, akkor ott, az alapos vizsgálatot követően állítják össze Önnek a személyre szabott kezelést, ami tartalmazza szükség szerint: a manuális terápiát, a személyre szabott torna betanítását, és házi-feladat füzet (fényképekkel, rajzokkal illusztrált gyakorlatok pontos sorrendben) megbeszélését. Természetesen a programot a diagnózisnak, az aktuális állapotnak, illetve az igényeknek megfelelően változtatjuk. Szakembereink különösen nagy hangsúlyt fektetnek a normálistól eltérő mozgásszervi funkciók megfigyelése, a mozgásterjedelem megváltozásának meghatározására, valamint az egyensúly és a koordináció ellenőrzésére.

Ha Budapesten gyógytornára van szüksége jöjjön el rendelőnkbe, ahol pácienseinknek egyénre szabott megoldást kínálunk a mozgásszervi betegségek megelőzésére, az életminőség javítására, idősebb korban a mozgásképesség megőrzésére  vagy helyreállítására, vagy adott esetben a további súlyos szövődmények megelőzésére. A gyógytorna, illetve a terápiás gyakorlatok bármely életkorban szükségessé válhatnak, egészen fiatal kortól. Segítségükkel csökkenthető a hosszútávú károsodás kockázata, valamint az általános egészségi állapot megőrzése és javítása. A sportrehabilitáció is szívügyünk.

Rendelőnkben a gyógytorna és a manuálterápia legkülönbözőbb technikái állnak rendelkezésre, hogy a lehető legtöbb problémára nyújthassunk professzionális segítséget.

Az 1998 óta működő Súlypont Ízületklinikán a gerinc és ízületi megbetegedésekre az igényeknek megfelelően mind egyéni, mind kiscsoportos foglalkozásra lehetőséget biztosítunk. Az önállóan végezhető gyakorlatok betanítására és a betegoktatásra igen nagy figyelmet fordítunk, hiszen azok segítségével a gyógyulási folyamat felgyorsítható. Nálunk nincsen kötelező mennyiségű óraszám, a tornák gyakoriságát mindig a páciens igényeinek megfelelően alakítjuk ki: vannak, akik 1-2 – 3-4 hetente járnak hozzánk, de olyan is akad, akivel online keretek között végezzük gyógytornát. Egy sztenderd kezelés esetén 50 perces foglalkozással kell számolnia az érdeklődőnek.

Klinikánkon a gyógytorna alábbi változataival várjuk jelenlegi és jövőbeli pácienseinket:

  • Tartáskorrekció, ízületstatikai torna

A NASA által kidolgozott és Magyarországon kizárólag klinikánkon alkalmazott különleges gyógytorna során az izmok nyújtása és megerősítése mellett párhuzamosan az izomzat, valamint az egyén csontrendszerének helyreállítása is megtörténik egy speciális, személyre szabott mozgás programnak köszönhetően. Az ízületstatikai tornának hála nem csak a fájdalom múlik el a testtartás javulása mellett, de ez a változás hosszútávon a beteg hangulatát is pozitív irányba befolyásolja.

  • McKenzie terápia

Ez a speciális terápia jellegéből adódóan csak és kizárólag egyénileg végezhető. A McKenzie torna nem egy előregyártott gyakorlatsor, hanem egy személyre szabott irányspecifikus torna. Nem csak porckorongsérv, hanem az összeg gerincbetegség esetén alkalmazható. A McKenzie terápia segítségével – többek között – csökkenthető a fájdalom, valamint hosszútávú panaszmentes élet válik elérhetővé. Porckorongsérv esetén nem csak a fájdalom szüntethető meg, de akár egy későbbi műtéti beavatkozás is nagy eséllyel megelőzhető.

  • Manuálterápia

Elsősorban a kevés mozgással járó ülő életmód következménye a rossz testtartás, valamint az ízületek beszűkülése. Ez utóbbi esetén bizonyos izmok a kelleténél hosszabbra nyúlnak, míg más izmok veszítenek a méretükből és a ruganyosságukból. Ez az asszimetrikus elváltozás az idő előrehaladtával óhatatlanul is fájdalmat eredményez, mivel a testünk kompenzálni próbálja a kialakult helyzetet. A manuálterápiát az ilyen jellegű mozgásszervi elváltozások kezelésére alkalmazzák, legnagyobb számban az idegbecsípődés, valamint a derékfájdalom kezelése során szokott erre a gyógymódra sor kerülni, de nem ritka, hogy a sportsérüléseket követő rehabilitációban is jelentős szerepet kap. A manuálterápia egy olyan speciális szakterület, amit csak és kizárólag erre vonatkozó diplomával rendelkező szakember végezhet.

A Súlypont rendelőben elérhető manuális technikák:

  • Barvicsenko
  • Mulligen
  • Maitland
  • Terrier
  • Viscerális
  • FDM