Diéta tippek és szabályok

121
Diéta tippek és szabályok

Diéta tippeket sokan keresnek az online térben, íme egy kis útbaigazítás. Ha egészséges életmódra vágysz és eleged van a koplalásból, teljesíthetetlen edzéstervekből, egyoldalú táplálkozásból, itt az idő, hogy változtass! Ez a változás ne csak ideiglenes legyen, mert éppen „bikini alakra gyúrsz”, hanem lehetőleg tartós és állandó. Hidd el, hosszú távon megéri!

Sokan bizony belevágnak úgy fogyókúrákba, hogy nem kérik ki szakemberek véleményét, nem vesznek részt kivizsgálásokon és végül a kiinduló állapotnál is rosszabb eredményt érnek el. Először ugyanis izomból fogyunk, mivel a szervezetünk igyekszik zsírt raktározni, a helytelen étkezés miatt.
Fontos figyelembe venni, hogy minden ember szervezete és fizikai állapota más, így nyilvánvalóan eltérő mozgásra és tápanyagbevitelre van szükségünk.
Évről évre nő a túlsúlyos emberek száma, valamint a testsúly többletből adódó szövődményes megbetegedések is gyarapszanak. Leggyakoribb probléma a magas vérnyomás, a szív-és érrendszeri megbetegedések, daganatos betegségek és a 2-es típusú diabétesz. A súlyfelesleg esetleges szövődményeinek kivizsgálása elengedhetetlen.

Ha korszerű diétás programot szeretnénk, akkor érdemes részt venni egy testösszetétel vizsgálaton. Itt fókuszba kerül a testzsír csökkentése, az izomtömeg, illetve az alapanyagcsere megőrzése, a vízháztartás egyensúlyának megtartása és korrigálása. Fontos a rendszeres kontroll!
Sokan szeretnének hinni a „csoda módszerekben” de sajnos ezek nem léteznek. Kellő odafigyelés, megfelelő szakértelem és ráfordított energia nélkül nincs siker.

5 alapvető hiba, amit elkövethetünk a diétában

  • Ne próbálkozz fogyasztó szerekkel és csoda módszerekkel, mert többet ártanak, mint használnak. Ettől a szervezet anyagcseréje rosszabb állapotba kerül. Ilyenkor fordul elő, hogy több kiló kúszik vissza, mint amennyi lement.
  • Mind a fehérjére, mind a szénhidrát, mind a zsírra szüksége van szervezetünknek. Nem szabad kiiktatnod egyiket se.
  • A diétás ételek közül a tápanyagban gazdag ételeket válaszd. A többivel csak önmagadat hitegeted. A teljes kiőrlésű gabonáról korábbi cikkünkben írtunk, amit itt elolvashatsz.
  • A „mindenmentes” étkezés nem egyenlő az egészséggel! Ezeket a termékeket azoknak találták ki, akik allergiásak valamelyik összetevőre.
  • A koplalástól szervezetünk csak legyengül, izomtömegünk csökken. Fogyni „zsírból” kell.

Az ideális testsúly nem csak a külsőről szól. Javul egészségügyi állapotunk, energikusabbak leszünk, megnő az önbizalmunk. További tippeket kaphatsz korábbi cikkünkből az önbizalomhiány leküzdésére.

Bízd magad szakemberekre, akik jól ismerik a test működését, így sokkal biztosabb lehetsz a sikerben. A helyes táplálkozás adja az egészséges életvitel alapját, amire tudsz építeni és fogyási céljaidat is támogatja.

Cikkünk semmilyen módon nem alkalmas öndiagnózis felállítására, ismeretterjesztő, informatív jellegű. Ha tapasztalod a fenti tünetek valamelyikét, konzultálj orvosoddal!