Ashwagandha vélemények

2415
ashwagandha

Az ashwagandha vélemények leginkább a különböző ashwagandha készítmények fogyasztói által és a kutatások eredményeiből tevődnek össze. A vizsgálatok alapján tudományosan megfogalmazható következtetések és a tapasztalt hatások beszámolói szerint már eldönthetjük, hogy kipróbáljuk -e az ashwagandhát.

Az ashwagandha az Ajurvédában a TOP 5 gyógynövény közé tartozik. Withanolidokat tartalmaz. Adaptogén növény, ezáltal hozzászoktatja szervezetünket a negatív károsító hatásokhoz. Negatív környezeti hatásként kiemelnénk például a stresszt, amitől ma oly sokan szenvednek. A növény konkrét hatásainak felsorolása helyett inkább a szervezet kiegyensúlyozását érdemes kiemelni, éppen ezért látjuk hasznosnak a fellelhető véleményeket összegyűjteni és közreadni.

Lássuk azért mégis mi állhat az ashwandha vélemények által megfogalmazott hatások hátterében.

Kortizol csökkentést és növelést is tulajdonítanak neki, ami a stressz csökkentő hatását igazolhatja. Közvetett módon hat a kortizol hormon szintjét befolyásolva. A kortizol hormon szint pedig hatással van a fizikai és szellemi állapotra is.

Mivel a növény a hormonszintet kiegyensúlyozza, a férfiak tesztoszteron szintjén is javít. Így javulhat a nemi szervek véráramlása és így javíthatja a libidót.

Ha a stresszhormon kiegyensúlyozódik, az jobb fókuszálást, javuló kitartást, állóképességet, jobb szellemi és fizikai teljesítményt eredményez. Emellett jellemző a jobb összpontosítás és a jobb memória is.

Ha kiegyensúlyozódik a kortizol, a stresszhormon szintje, akkor az alvás minősége is javulhat. Köztudott, hogy a stressz az egyik legnagyobb immungyengítő, ezért a stressz csökkentésén keresztül lényegében immunerősítő hatással is bír.

Az ashwagandhát szedhetik cukorbetegek is. Inzulin érzékenység javító és termelődés fokozó hatásai is ismertek. Összetevői nagy eséllyel kiegyensúlyozzák a TSH szintet is, így pajzsmirigy alulműködés esetén is hasznos lehet.

Ashwagandha por vélemények

Az ashwagandha por nem ugyanaz, mint egy magasan koncentrált hatóanyagtartalmú kapszula. Legalább napi 5 mg withanolidot kell bevinni ahhoz, hogy hatékony eredményeket érhessünk el, ami kapszula segítségével sokkal könnyebb.

Ashwagandha tapasztalatok

A kutatásokban különböző kontroll csoportokon tapasztalt változásokat sok helyen megfogalmazzák. Ebből is gyűjtöttünk néhányat:

  • A Chandrasekhar, Kapoor és Anishetty kutatók által végzett 2002-es vizsgálat a szorongásos és stressz tünetek kezelésében azt tapasztalta, szignifikánsan csökkentek a pontszámok az összes stresszértékelési skálán az Ashwagandha gyökér kivonattal kezelt csoportban.
    Forrás: https://ksm66ashwagandhaa.com/wp-content/uploads/2018/02/65999KSM66AshwagandhaInfoNo1.pdf
  • Egy mumbai klinikán a kísérlet 90. napjára a vizsgálatban részt vevő férfiak tesztoszteronszintje mintegy 17%-kal lett magasabb.
    Forrás: https://ksm66ashwagandhaa.com/wp-content/uploads/2018/02/66814-KSM-66-Ashwagandha-Testosterone-s.pdf
  • Egy 8 illetve 12 hetes kutatás szerint az asgwagandhát fogyasztó résztvevők mozgáshatékonysága nőtt, általános egészségi állapota javult.
    Forrás: https://ksm66ashwagandhaa.com/wp-content/uploads/2018/02/66106KSM66AshwagandhaInfoNo3.pdf
  • A Trupti kórházban végzett kísérlet eredményei azt mutatják, hogy az ashwaganda-kivonatot fogyasztó nők FSFI-indexe szignifikánsan nőtt, azaz javultak a női szexuális funkciók.
    Forrás: https://ksm66ashwagandhaa.com/wp-content/uploads/2018/02/65103KSM66AshwagandhaInfoNo2.pdf
  • Choudhary, Bhattacharyya és Bose kutatók által 2017-ben publikált vizsgálatban az alanyok általános memóriája, logikai emlékezete, figyelemfenntartási képessége, információfeldolgozási sebessége és végrehajtó funkciói egyaránt javultak.
    Forrás: https://ksm66ashwagandhaa.com/wp-content/uploads/2018/02/67207-KSM-66-Ashwagandha-Info-Cognitive-s.pdf
  • Egy 2019-es vizsgálat az ashwagandha-kivonat alvásminőségre gyakorolt hatásainak vizsgálatában megállapította, hogy az ashwagandha-kivonat fogyasztása hozzájárul az alvásmennyiség és -minőség tényleges növeléséhez.
    Forrás: https://ksm66ashwagandhaa.com/wp-content/uploads/2018/02/66662-KSM-66-Ashw-Info-Lifespan-s.pdf

Ashwagandha kapszula vélemények

A terméket kipróbálók véleményeiből összeszedtünk néhányat, hogy lásd, már más is kipróbálta, hogy az egyik legjobb ashwagandha kapszula valójában milyen változást produkál.

Az alábbi véleményeket az USA Medical weboldalán az USA medical KSM-66 ASHWAGANDHA® kapszula oldalán is elolvashatod:

„Nekem segített a stressz csökkentésben.” Ferenc C.

„Tényleg jobban alszom tőle, sokkal kiegyensúlyozottabbnak is érzem magam.” Gyula Pap

„Használ.” János

„Olykor előfordul, hogy túlpörgők munkámmal kapcsolatban és olykor kihat az alvásomra és ezért próbáltam ki és megvagyok vele elégedve. Marianna

„Még nem régen használjuk,de vannak már pozitív hatások.” Melinda

„Jó az íze és már az első este jobban aludtam tőle.” Antal F.

 

A KSM-66 Ashwagandha kapszula látható az alábbi képen, melyet 22 “Gold standard” humán klinikai vizsgálatban értékeltek. Magas  hatóanyagtartalmú, kiválóan hasznosuló, teljes spektrumú Ashwagandha gyökér kivonat 350 mg glicinnel ötvözve, mindenféle adalékanyagtól mentesen.

Kattints a képre, a vásárlásnál írd be a képen látható kuponkódot és a kedvezmény is a tiéd lehet!

A kupon az usamedical.hu webáruházban egy alkalommal használható fel a teljes áron értékesített termékekre. Más kuponkódokkal, kedvezményekkel nem összevonható. Akciós termékekre és csomagajánlatokra nem váltható be.

A BioTechUSA ashwagandha fogyasztói az alábbi véleményeket fogalmazták meg:

„Eddig csak szenvedtem és forgolódtam az ágyban éjszakánként, de mióta szedem, tényleg megváltás végig aludni. A feszültséget is csökkentette, nyugodtabbak érzem magam.”

„Este szoktam bevenni lefekvés előtt 1 órával. Nem vág fejbe mint egy altató, de könnyebben alszom el. Mindenképpen ajánlom azoknak akiknek problémát okoz az elalvás.”

„Szorongás ellen ajánlották eddig nagyon bevált.”

„Nyugodtabb vagyok, pedig nagyon tudok stresszelni. Jobban is alszom, valamint energikusabbá is váltam a korábbiakhoz képest.”

„Alapvetően a stressztűrés és koncentráció növelése céljából vettem. Nekem bevált.”

A Panda Nutrition vásárlói véleményében is hasonlóan nyilatkoznak:

„Egész napos nyugodtság, jobban tűröm az „olyan” embereket/ügyfeleket is, jó általános közérzet, jókedv és újra nem húzom fel magam mindenféle arra nem érdemes dolgon. Az esti alvás mélysége és minősége pedig pont megfelelő volt. A kellő mélyalvás megvolt, mindenféle extra álomtól mentesen.”

A Shop Buildernél ezeket a véleményeket találtuk:

„Nagymértékben csökkenti a streszt, sokkal nyugodtabb vagyok,amióta használom,ezáltal nagymértékben hozzájárul az izomnövekedésemhez is.”

„A hatása egyértelműen érezhető: jobb közérzet, energikusság, így segít a mindennapi sportban is. Pajzsmirigy alulműködés miatt szedem, segít a fáradtság leküzdésében.”

Az Árukereső véleményeiben is körülnéztünk:

„Jobb energiaszint.”

„Nagyon jó nyugtató hatású.”

„Hatásos, erőnövekedes, izomnövekedes, jobb alvás.”

A Táplálkozás Beállítás oldal szerzői az alábbi következtetést vonták le az általuk megismert kutatásokból:

„Az ashwagandha-kezelés előnyös lehet a pajzsmirigy-értékek normalizálásában szubklinikus pajzsmirigy alulműködésben szenvedők esetében.”

Rátaláltunk Ujhelyi Szabolcs Zoárd videójára is a Youtube csatornáján, melyet információs és oktatási céllal készített az ashwagandháról. Többek között az alábbi hangzik el benne:

„Sokat segíthet az ashwagandha a szorongás és a pánik mérséklésében, de ehhez a táplálkozásunkra is fontos odafigyelni.”

Szabó Gál Bence videójában a tesztoszteron szint emelkedése miatt aggódó hölgyeket igyekszik megnyugtatni:

„Nornalizálja a kortizol szintet, növeli a luteinizáló hormon termelését az agyalapi mirigynek, így juthat a véráramba, ami a Leydig-sejteket stimulálja, ami növeli a tesztoszteron szintet. Nők esetében a a luteinizáló hormon a petefészket stimulálja és a progeszteron termelést fogja fokozni. Ahogy a kortizol szint csökkenése nők esetében a progeszteron szintet fogja növelni, mert a kortizol a progeszteronnak is az ellenlábasa. Tehát ha egy nő elkezd szedni ashwagandhát, akkor nem a tesztoszteron szintje fog növekedni, hanem a progeszteron szintje. Alacsony libidó vagy endometrózis esetén kifejezetten jó, ha emelkedik a tesztoszteron szint és mellette a progeszteron is. A lényeg, hogy a hormonokat kiegyensúlyozza.”

Összegzésként: a véleményeket eléggé egybehangzónak tekintjük. Úgy gondoljuk, hogy érdemes kipróbálni az ashwagandha növény kivonatát, mint étrend-kiegészítőt. A termékek közül való választásnál előnyben részesítjük a kizárólag gyökérből készült kivonatot, ezért az USA medical KSM-66 ASHWAGANDHA® kapszulát ajánljuk.

A cikkben olvasható vélemények, tanácsok nem szolgálnak orvosi tanácsnak, javallatnak, kizárólag felhasználói, szubjektív vélemények különböző ashwagandha termékek kipróbálása után.