A pánikbetegség öngyógyítása így lehetséges

3690
pánikbetegség öngyógyítása

A pánikbetegség egy igen nehezen felismerhető betegség. Mivel egyre többen szenvednek tőle, már az orvosok is gyakrabban számolnak a lehetőségével. Ha az orvosi kivizsgálás eredménye szervi elváltozást nem igazol, hamarabb gondolnak a pánikbetegségre, mint évekkel ezelőtt. Előfordul azonban a kivizsgálás során, hogy valamilyen lelettel igazolható problémát találnak, ilyenkor fennáll az esélye, hogy később igazolódik be a pánikbetegség, melynek tüneteiről és kezeléséről bővebben itt olvashatsz.

A pánikrohamok rendszeres megjelenése egyenlő a pánikbetegséggel. Amennyiben egyszer is átélünk pánikrohamot, érdemes utánanézni, milyen lehetőségek vannak a pánikbetegség gyógyítására, hogy lehetőleg mihamarabb elébe menjünk a folytatásnak.

Az amerikai CBD olaj alkalmazása sem ritka a probléma megoldásának reményében.

Bár a pánikbetegséget legtöbbször orvosi segítséggel gyógyítják, van lehetőség az öngyógyításra is.

A pánikbetegség öngyógyítása

Mint már nagyon sok helyen olvashattuk, hallhattuk, a sport és a mozgás rendkívül jó hatással van szervezetünkre, így a pánikbetegség leküzdésében is nagy segítséget jelenthet. Ilyenkor szervezetünkben endorfin szabadul fel, ami a betegséggel együtt járó tüneteket csökkentheti és a pánikrohamok erősségét is gyengítheti. A mozgás által mentálisan is felfrissül szervezetünk, a betegségre nagyon gyakran jellemző rossz hangulat, kedvtelenség, szomorúság helyett figyelmünk a sport irányába terelődik.

A táplálkozás helyes megválasztása is nagy mértékben javíthat testi és lelki egészségünkön. Minden betegségnél, így a pánikbetegségnél is figyelnünk kell a bevitt táplálék minőségére és mennyiségére. Fontos a rostban, ásványi anyagokban és főleg vitaminokban gazdag táplálkozás, így segítjük emésztésünket, helyreáll a belő testi egyensúly és jobb lesz az általános közérzetünk, energikusabbnak érezzük magunkat, ami a mentális egészségünkre is nagy hatással lesz.

Tippünk: ha valóban tiszta növényi hatóanyagot keresel, kattints ide  Stress Control kapszula

Az igazán jó étrend-kiegészítőket az usamedical.hu oldalon találod.

Rendkívül fontos segítség lehet, ha célunk a pánikbetegség öngyógyítása:

  • a stressz kerülése,
  • önmagunk elfogadása,
  • az élet könnyedebb felfogása,
  • önmagunkkal szembeni elvárásaink csökkentése.

A pánikbetegség öngyógyítása könnyebben megy olyan személyiségű betegeknek, akik szívesen nyílnak meg családtagok, barátok és közvetlen környezetük felé. Jót tesz nekik, hogy a tőlük kapott segítséget, támogatást, biztatást, pozitív energiát saját gyógyulásukra tudják fordítani, ami támogatóan hat állapotukra.

Sokat segíthet a pánikrohamoknál a légző- és jógagyakorlat alkalmazása és a fényterápia is.

Mindezek segíthetnek az öngyógyításban minden olyan más módszerrel együtt, amitől jobban érezzük magunkat fizikai és mentális oldalon egyaránt! 

Cikkünk semmilyen módon nem alkalmas öndiagnózis felállítására, ismeretterjesztő, informatív jellegű. Ha tapasztalod a fenti tünetek valamelyikét, konzultálj orvosoddal!

Olvass tovább! Neked ajánljuk:

A pánik szindróma tünetei

Ez a megoldás szerotonin pánikbetegség idején

Mi történik az éjszakai pánikroham alatt?

Jó, ha tudod, mi áll a pánikbetegség lelki okai mögött

A pánikbetegség tünetei és kezelése

Mit tegyünk pánikroham esetén?