Tünetellenőrzés a Semmelweis HELP alkalmazással

273
tünetellenőrzés

A Semmelweis HELP – a Semmelweis Egyetem tünetellenőrző alkalmazása már elérhető! Egyelőre a 18 év alatti korosztály tüneteinek meghatározására szolgál, tehát főként a szülők számára lehet hasznos.

Bizonyára minden szülő tapasztalta már a bizonytalanságot egy-egy tünet megjelenésekor. Ilyenkor nehezen tudjuk eldönteni, szaladjunk -e azonnal orvoshoz, telefonáljunk, vagy csupán a tünetek enyhítésével várjuk a javulást. Aggodalmunk sokszor nem engedi tisztán látni a helyzetet, de a tünetellenőrző alkalmazás segít összefoglalni gyermekünk állapotát.

A tüneteket a felugró kérdésekre válaszolva határozhatjuk meg, ami alapján újabb és újabb kérdéseket kapunk. Végül megjelenik egy javaslat arról, hogy mit tehetünk ebben a helyzetben. Itt újra áttekinthetjük a megadott válaszainkat, sőt profilt is létrehozhatunk, hogy a későbbi tünetellenőrzés eredményei összehasonlíthatóvá váljanak.

A tünetellenőrzés eredménye természetesen nem tekinthető szakorvosi diagnózisnak, csak tájékoztató jellegű, nem helyettesíti a szakszerű orvosi vizsgálatot.

Az alkalmazásban TUDÁSTÁR is található, amiben számos betegség rövid, lényegre törő leírásával találkozhatunk. Megtudhatjuk mit jelent például az ADHD, láthatjuk mik lehetnek ADHD tünetek, olvashatunk az asztmáról, arcüreggyulladásról, annak kezeléséről és tüneteinek enyhítéséről. Emellett természetesen sok más betegségről.

A Semmelweis HELP bizonytalan helyzetekben igazi segítség lehet, hiszen támpontot adhat, mi tévők legyünk. Megnyugtathat, útba igazíthat és felnyithatja a szemünket olyan tünetek fontosságára is, amit magunktól jelentéktelennek tartottunk volna. A Semmelweis HELP alkalmazást a Richter Gedeon támogatja. Itt érheted el: help.semmelweis.hu