Tini kapcsolatok és azok nehézségei

263
tini kapcsolatok

Manapság sok tini őrülten keresi a szerelmet éjjel nappal és legtöbben úgy gondolják, hogy ez messze sem a legegyszerűbb dolog. Rengetegen érzik magukat „félembernek”, csak azért, mert nem találtak még párt maguk mellé. Fájó dolog lehet látni, ha körülöttünk sokaknak összejön a dolog, mi pedig magányos farkasként tengődünk. Úgy gondolhatjuk, velünk lehet a baj, mert még nem sikerült.

Viszont a másik oldalon állók helyzete se egyszerű. Egy kapcsolatot majdnem ugyanolyan nehéz fenntartani, mint összehozni. Van, akiknek éppen ez jár sok-sok stresszel miközben elfelejti, milyen csodás dolog is a szerelem. Így vezethet az önsanyargatás egy kapcsolat korai kiégéséhez, esetleg ahhoz, hogy elveszítse egyik fél az érdeklődését. Legfontosabb dolog az lenne, hogy az örömöt és a boldogságot keressék a fiatalok.

Folyton azon agyalni, „nekem miért nem sikerül?” egy igazán felesleges és önpusztító dolog. Rengeteg igazán jó kapcsolat a véletlenekből alakul ki. Egy szerencsés találkozás, egy szerencsés este alkalmával. Hiába hangoztatják sokan, „Ne keresd a szerelmet, majd rád talál” ezt egyáltalán nem könnyű elfogadni, tehetetlenség érzetet adhat. Ennek a „mindset”-nek viszont nagyon pozitív pszichés hatása lehet. A sok aggodalom és stressz félretételével kiegyensúlyozottabbak lehetnek a tinik és boldogabban élhetik a mindennapjaikat, ami nagyon sokat segít az ismerkedésben is. Nem látni, hogy jó dolgok történnek körülöttük, ha teljesen elvakít a kapcsolat hiánya. A szerelmen kívül olyan sok csodás dolog van az életben. Ezt könnyű elfeledni, ha arra koncentrálunk, mi nincs még kipipálva a bakancslistáról. Szeretetre lelhetünk a családban, barátokban, de a legfontosabb talán az, hogy magunkban is.

Néhányan félnek a párkapcsolatoktól. „Ha úgysem tart örökké, mégis minek? Úgyis csak összetörnék a szívem.” Az ég világon semmi probléma nincs azzal, ha valaki nem szeretne kapcsolatban élni, de ha csak a gátlásaink tartanak vissza, lehet, hogy túl sokat aggódunk. Ha mindenki félne valami újba belekezdeni, senki se tudná elérni azt, amire vágyik. Ki láthatja előre, mi fog történni? Egy próbát talán megér, ha pedig nem sikerül a dolog, nem szabad összetörnünk és többé nem is próbálkoznunk.

A mai tinik szerelmi életében túl sok aggodalom van. Elfelejtik, hogy csak egyszer élünk és nem szabadna mindenen aggódni. Ezentúl kezeljétek lazán a dolgot! Ne stresszeljetek azon, ha valami nem akar összejönni. Mindenki úgy csodás, ahogy van. Ne félj, ha még nem talált rád az igazi, már biztos rád vár valahol. Akik úgy érzik boldogtalan kapcsolatban élnek, ne féljenek véget vetni neki, ha pedig úgy érzitek, már eltűnt a varázs, próbáljátok meg újra felgyújtani a lángot.

„Minden nap meghal és születik valami, boldogságunk pedig jórészt attól függ, hogy melyikre figyelünk a kettő közül.”