Okoseszköz jár a 65 év felettieknek, ami vészhelyzet esetén segítséget hív

100
idős nő a teraszon

Fontos, hogy minden érintett személy és család tisztában legyen a lehetőséggel, hogy a Gondosóra program olyan jóléti szolgáltatás Magyarországon, ami a 65 év felettieknek alanyi jogon jár. A jóléti szolgáltatás célja, hogy az egyedülálló idős emberek szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezhessék, ha baj van és segítségre van szükségük.

Az idősgondozásban nagy szerepet játszik, megnyugtatja a családtagokat, ezzel együtt vigyáz idős hozzátartozóink biztonságára.

Gyakori élethelyzet, hogy az idős szülő egyedül él, mert még tud magáról gondoskodni, viszont valamilyen krónikus betegség már lakótársává vált. Legyen az magas vérnyomás, cukorbetegség, mozgásszervi probléma vagy bármi más betegség, ami szédülést, esést, vagy hirtelen rosszullétet eredményezhet. Bár még egyedül hagyjuk őket, de nem mindig vagyunk meggyőződve jóllétük felől és csak reménykedünk benne, hogy minden rendben lesz és nem éljük át, hogy nem voltunk ott a bajban, amikor szükség lett volna ránk.

A Gondosóra olyan modern megoldás, ami a digitális technológia segítségével riasztást küld, ha baj van és a lehető leggyorsabban megérkezhet a segítség. Meghosszabbíthatja az önálló életvitelt. Mivel országos lefedettségű távfelügyeleti és diszpécserszolgáltatás áll a hátterében a segítségre szorulók szakképzett segítségnyújtókkal vehetik fel a kapcsolatot a családtagokon kívül.

A Gondosóra használata tényleg nagyon egyszerű

A készüléken található főgomb egyszeri hosszan tartó megnyomása máris küldi a jelzést a diszpécserközpontnak, akik máris felveszik a kapcsolatot az érintettel. Megítélésük szerint intézkednek: értesítik a kontaktszemélyt vagy sürgősségi segítséget küldenek, amiről szintén értesítik a kontaktszemélyt.

A jelzőeszköz hordható karon vagy nyakba akasztva. Mivel kellően strapabíró és vízálló, különösképpen nem korlátozza viselőjét a napi tevékenységekben. Kitűnő funkciója, hogy ütést vagy esést érzékelve automatikus jelzést küld a diszpécserszolgálatnak.

Fontos azonban, hogy a 112-es vészhelyzeti telefonszámot nem helyettesíti, mert nem sürgősségi segélyhívó. Erre továbbra is a 112 használható.

Amennyiben élnénk a lehetőséggel egy egyszerű regisztrációval itt igényelhetjük a készüléket saját magunk vagy szerettünk részére.

A kedvezmény a képre kattintva elérhető. A kupon az usamedical.hu webáruházban egy alkalommal használható fel a teljes áron értékesített termékekre. Más kuponkódokkal, kedvezményekkel nem összevonható. Akciós termékekre és csomagajánlatokra nem váltható be.