Mi történik az éjszakai pánikroham alatt?

9138
éjszakai pánikroham

Cikkünkből megtudhatod, hogy melyek az éjszakai pánikroham tünetei, hogyan jelennek meg az éjszakai szorongás tünetei, miért lehet az éjszakai remegés, mit tehetsz az éjszakai szorongás ellen, ezáltal hogyan védekezhetsz az éjszakai pánikroham ellen.

Éjszakai pánikroham

Az éjszakai pánikroham tünetei megegyeznek a nappali rohamokéval, szakemberek úgy vélik, hogy a nappal megélt események, stresszhelyzetek a mozgatórugói és leginkább az éber alvásszakaszból indul ki.

Manapság sokan küzdenek pánikbetegséggel, azaz szorongásos rohamokkal járó pszichés zavarral, ami rengeteg félelemmel  és erős stresszel jár. A tünetek ismétlődő periódusokban jelennek meg, állandó szorongást váltanak ki, megkeserítve ezzel a hétköznapokat.

Tippünk: ha valóban tiszta növényi hatóanyagot keresel, kattints ide  Stress Control kapszula

Az igazán jó étrend-kiegészítőket az usamedical.hu oldalon találod.

Kattints a képre és a kedvezmény is a tiéd lehet!

A kupon az usamedical.hu webáruházban egy alkalommal használható fel a teljes áron értékesített termékekre. Más kuponkódokkal, kedvezményekkel nem összevonható. Akciós termékekre és csomagajánlatokra nem váltható be.

A pánikbetegség egyik jellegzetessége a pánikroham, ami gyorsan, erőteljesen támad, de rövid ideig tart. Kísérője a rossz közérzet, a rettegés és az irányíthatatlan viselkedés.

Éjszakai pánikroham tünetei

  • légszomj,
  • szapora pulzus,
  • remegés.

Az erős rohamok után általában szervi megbetegedésre gyanakszanak. Úgy mint: szívprobléma, emésztőrendszeri rendellenesség, neurológiai problémák. A betegség hátterében azonban rendszerint nincs szervi elváltozás.

Pánikroham éjszaka

Az éjszakai pánikroham ritka jelenség, védtelen állapotban éri a beteget. A szorongás és a stressz ilyenkor nem tudatosan lép fel, de a tünetek ugyanazok, mint a nappali rohamok esetén. Szakemberek úgy vélik, hogy a nappal megélt események, stresszhelyzetek a mozgatórugói és leginkább az éber alvásszakaszból indul ki.

Éjszakai remegés – éjszakai felriadás pánik miatt

Az éjszakai remegés lehetséges okai közé tartozik a szorongásos zavar, ami az éjszakai pánikroham tünetei közé sorolható.

Csökkenthetjük az éjszakai pánikroham kialakulásának esélyét, ha nagyobb hangsúlyt fektetünk a lefekvés előtti ráhangolódásra. Próbáljuk kerülni a felzaklató tartalmú filmeket, a nehéz ételeket, valamint a koffein tartalmú italokat. Sőt, bármilyen furcsa az intenzív testmozgást is.

Az amerikai CBD olaj alkalmazása sem ritka a probléma megoldásának reményében.

Néhány tipp az éjszakai pánikroham elkerülésére

Lefekvés előtt:

  • hallgassunk lágy zenét,
  • igyunk egy kellemes gyógyteát,
  • meditáljunk,
  • relaxáljunk,
  • végezzünk lazító jellegű gyakorlatokat.

A pánikbetegség  kezelése természetesen szakembert igényel, viszont a gyógyulást segíthetjük a fent említett módszerekkel. A mozgás és a sport lelki egészségre gyakorolt hatása sem elhanyagolható, hiszen ilyenkor endorfin szabadul fel a szervezetben, ami boldogságérzetet generál és gyengítheti a pánikrohamok intenzitását. Itt olvashatsz bővebben a pánikbetegség tüneteiről és kezeléséről.

Cikkünk semmilyen módon nem alkalmas öndiagnózis felállítására, ismeretterjesztő, informatív jellegű. Ha tapasztalod a fenti tünetek valamelyikét, konzultálj orvosoddal! 

Olvass tovább! Neked ajánljuk:

A pánik szindróma tünetei

Ez a megoldás szerotonin pánikbetegség idején

A pánikbetegség öngyógyítása így lehetséges

Jó, ha tudod, mi áll a pánikbetegség lelki okai mögött

A pánikbetegség tünetei és kezelése

Mit tegyünk pánikroham esetén?