Jó, ha tudod, mi áll a pánikbetegség lelki okai mögött

9750
A pánikbetegség lelki okai

Cikkünkből megtudhatod, hogy mik a pánikbetegség okai, a pánikroham okai és mik lehetnek a pánikbetegség lelki okai.

A pánikbetegség okai

A pánikbetegség kialakulásának rengeteg oka lehet. Ezek közül is a leggyakoribbak a lelki tényezők.

Pánikroham okai

Mindennapi életünkben sajnos nem tudjuk elkerülni a stresszhelyzeteket. Az ilyen helyzeteket mindannyian máshogy kezeljük. Van, aki könnyedén túllép rajtuk, esetleg segít neki, ha megosztja valakivel, kibeszéli magából. Sajnos ez is személyiségfüggő, mert nem mindenki képes megnyílni mások előtt, és az olykor személyes jellegű problémákról sem egyszerű kitárulkozni. A feszültségek pedig hozzájárulhatnak a pánikbetegség kialakulásához.

Pánikroham lelki okai

Az is előidézheti a nem kívánt pánikbetegség kialakulását, ha felborul az érzelmi egyensúlyunk, illetve a megterhelő élethelyzetek, váratlan magánéleti fordulatok is igen nagy érzelmi és pszichés terhet rónak ránk. Ha ebben az élethelyzetben nem sikerül önerőből visszakapaszkodnunk a kiinduló, stabil állapotba, könnyen kialakulhat a pánikbetegség, hiszen a megoldandó érzelmi probléma folyamatosan nyomja szívünket.

Tippünk: ha valóban tiszta növényi hatóanyagot keresel, kattints ide  Stress Control kapszula

Az igazán jó étrend-kiegészítőket az usamedical.hu oldalon találod. 

Kattints a képre és a kedvezmény is a tiéd lehet!

A kupon az usamedical.hu webáruházban egy alkalommal használható fel a teljes áron értékesített termékekre. Más kuponkódokkal, kedvezményekkel nem összevonható. Akciós termékekre és csomagajánlatokra nem váltható be.

Sajnos sokan hosszú időn keresztül cipelünk megoldatlan konfliktusokból adódó lelki terheket. Többnyire innen erednek a pánikbetegség okai. Ezek a problémák:

  •         párkapcsolati krízis
  •         Családdal, barátokkal kapcsolatos problémák
  •         fóbiák, félelmek

és bármi más, ami mélyen érint bennünket, akár tartósan is álmatlan éjszakákat okozhat. 

A pánikbetegség tünetei és kezelése című cikkünkben részletesen foglalkozunk a témával.

A probléma természetes kezelésére az amerikai CBD olaj alkalmazása is ígéretes lehet.

Ebben a helyzetben választhatunk, hogy szembenézünk a problémáinkkal, esetleg megbeszéljük a nézeteltéréseinket az érintettekkel, vagy elmenekülünk a bajok elől és tovább hordozzuk lelkünkben azokat. A pánikroham a problémák megoldására képtelen elménk egyik ilyen menekülési lehetősége. Ha ilyen jellegű rohamokból egyre többel szembesülünk, máris a pánikbetegség kialakulása fenyeget.

Ha a pánikbetegség oka lelki eredetű, a szakorvos gyógyszerek helyett pszichoterápiát, viselkedés terápiát alkalmaz. A szorongások pedig nézőpontváltással feloldhatóak.

A csoportterápia is eredményes lehet a gyógyulásban. A betegnek segítség lehet szorongásai megértésében, hogy hallja mások hasonló problémáit, érzékeli életképeit, ezáltal talán a (sajnos lassú) gyógyulás útjára léphet. Amennyiben valaki pánikrohamai fóbiákhoz köthetőek, úgy elsődlegesen azok leküzdésével javasolt kezdeni a terápiát, mert a szorongások oldására irányuló megfelelő módszerek a pánikrohamok erősségét is csökkenthetik.

Cikkünk semmilyen módon nem alkalmas öndiagnózis felállítására, ismeretterjesztő, informatív jellegű. Ha tapasztalod a fenti tünetek valamelyikét, konzultálj orvosoddal!

Olvass tovább! Neked ajánljuk:

A pánik szindróma tünetei

A pánikbetegség öngyógyítása így lehetséges

Mi történik az éjszakai pánikroham alatt?

Mit tegyünk pánikroham esetén?

Ez a megoldás szerotonin pánikbetegség idején

A pánikbetegség tünetei és kezelése