Így készíthetsz hajpakolást házilag!

309
hajpakolás

Az üzletek, drogériák polcai roskadoznak a különféle hajpakolásoktól, amelyek szinte csodát ígérnek a hajunknak. A színes tégelyekben és flakonokban kapható csili-vili pakolások viszont nem feltétlenül váltják be a hozzájuk fűzött reményeket, ráadásul tele vannak különféle kemikáliákkal, amelyek nem feltétlenül tesznek jót a hajnak. Ha nem szeretnél pénzt kiadni a felesleges termékekért és szeretnéd tudni, hogy pontosan mit tartalmaz a pakolás, akkor érdemes házilag elkészítened őket.

A legegyszerűbb opció

Ha nincs kedved hosszasan kutyulni a konyhában, akkor alkalmazd a legegyszerűbb hajpakolást, melyhez pár deciliter hideg víz és egy bögre rizs szükséges. Mindössze annyit kell tenned, hogy átöblíted a rizst, hogy a szemeken lévő szennyeződéseket eltávolítsd, majd öntsd fel egy adag vízzel az átmosott rizst. Körülbelül egy óra után tejszerű rizsvíz lesz a végeredmény, amelyet pakolásként alkalmazhatsz a hajadon. Ennél egyszerűbb alternatíva nincs is a hajápolásra.

Spórolj ki egy kis olívaolajat és tojást a rántottából

A rántotta kiváló reggeli gyanánt, azonban, ha nem csak azt szeretnéd, hogy a gyomrod tele legyen, hanem a hajad is ragyogóvá és egészségessé váljon, akkor spórolj meg egy keveset az ételből és egy kis olívaolajat keverj össze két tojássárgájával. A könnyebb használat érdekében érdemes egy kis tejet is keverni az elegyhez. Ha felvitted a hajadra, ne mosd le azonnal, hanem hagyd hatni, legalább egy órán át.

A tudatos felhasználás jegyében

Ha elkészítetted a tojássárgás-olívaolajos elegyet, akkor joggal merül fel benned a kérdés, hogy mi legyen a fehérjével. Mivel a tudatos felhasználás és a környezetvédelem hívei vagyunk, így azt tanácsoljuk, hogy semmiképp se dobd ki, hanem használd fel egy újabb pakoláshoz. Ez sem bonyolultabb, mint az előbb említettek, hiszen a tojásfehérjét egy fél citrom levével kell csak összedolgoznod. Ne erőltesd meg magad, nincs szükség a fehérje habbá verésére. Csak laza mozdulatokkal keverd össze a citromlével és már használhatod is. Ez esetben is fontos, hogy ne csak a tövekre, hanem a hajvégekre is kerüljön a pakolásból. Ha egy pakolás beválik, akkor bátran alkalmazd a későbbiek folyamán is, de kezdetben érdemes lehet kísérletezni és többféle típust kipróbálni, hogy lásd, mi hogyan hat a hajadra.