A szőlőmag kivonat ereje

306
szőlőmag

Kinek ajánlott a szőlőmag kivonat? Mindazoknak , akik fizikai munkát végeznek vagy aktívan sportolnak. Alkalmas az ízületek védelmére, az erős érrendszer kiépítésére. Ezenkívül  alkalmas a stressz oldására, a tűrőképesség fokozására. Fiataloknak különösen ajánlott, hiszen fokozza az agy működését. 

Dr. Szent Györgyi Albert Nobel – díjas tudós – 1936-ban írta le kutatásai eredményét, melyben megemlítette, hogy a szőlőmag kedvező hatással van az emberi szervezetre, valamint a legtöbb  antioxidánst tartalmazza. 

A test leépülési folyamatának és az öregedésnek  egyik fő okát  a szabadgyökök jelentik, ugyanis megtámadják az immunrendszert. Így szerepet játszanak a különféle betegségek kialakulásában. A szabadgyökök káros hatása antioxidánsok segítségével visszafordítható. Az antioxidánsok olyan vegyületek, melyek szabályozzák az oxidációt. Fontos tehát, hogy az oxidáló szerek és  az antioxidánsok egyensúlyban legyenek. 

 

A szőlő héjában és magjában koncentráltan vannak jelen a különféle fontos vegyületek és vitaminok. Például flavonoidok, A -és C- vitaminok. Különösen a szőlő magja tartalmazza koncentráltan azokat a vegyületeket, amelyek az egészségre jótékony hatást gyakorolnak. Ez a vegyület  az OPC, amely a C-vitamin segéd molekulája. Az összes növény közül a szőlőmagnak van a legnagyobb antioxidáns tartalma. Az OPC antioxidáns hatása körülbelül húszszorosa a C- vitaminnak. Megszünteti a szabadgyökök által okozott láncreakciókat, megakadályozza az idő előtti öregedést, az emberi sejtek, szövetek károsodását. 

Hatásai:

  • csökkenti a szív-és érrendszeri betegségeket,
  • erősebbé teszi az érfalakat,
  • csökkenti az érelmeszesedést,
  • megelőzi a daganatos betegségeket,
  • hatékony látászavarok ellen, valamint gyulladásos betegségek esetén is,
  • védelmet biztosít az agy és az idegrendszer számára,
  • csökkenti a szem gyulladását, növeli a látóképességet,
  • gátolja a szürkehályog kialakulását,
  • az ízületek egészségét pedig segít megőrizni.

Kifejezetten ajánlott a szőlőmag kivonat a számítógép előtt ülőknek 

Azok, akik sok időt töltenek számítógépes munkával erősen megterhelik a szemüket, jó, ha rendszeresen fogyasztanak szőlőmagot, illetve annak kivonatát. Ajánlott keringési problémák megelőzésére, enyhíti az allergiás tüneteket. Segít beállítani a megfelelő koleszterinszintet. Ez azért fontos, mert sokak számára jelent problémát. 

Erősíti a bőrben lévő kollagént, ezáltal erősíti a kötőszövetet. Így szerepe van a bőr rugalmasságának és nedvességtartalmának megőrzésében, késlelteti a ráncok kialakulását. Ezért alkalmazzák bőrápoló készítményekben, valamint bőrápolási kezelések során. Általa a bőr friss, üde, feszes és jó illatú lesz. Hatása természetesen akkor is működik, ha nem krém formájában használjuk, hanem elfogyasztjuk.

A szőlőmag tulajdonképpen hozzájárulhat az emberi élettartam meghosszabbításához.

Cikkünk semmilyen módon nem alkalmas öndiagnózis felállítására, ismeretterjesztő, informatív jellegű. A megfelelő szakemberrel való konzultáció ad teljes képet a témakörről!