A herpesz okai és tünetei

248
herpesz

Az ajkunkon megjelenő enyhe fájdalom és bőrpír kíméletlenül jelzi, hogy néhány napig újra kénytelenek leszünk elviselni a herpesz okozta kellemetlenségeket. A kenőcsök, balzsamok időnként sokat enyhíthetnek a tüneteken, de fontos, hogy alaposan megismerd a betegséget, ha rendszeresen küzdesz vele.

Mi a herpesz?

A herpes simplex vírus (HSV) reaktivációja. Az első fertőzést követően „alvó” állapotba kerül a szervezetben. A herpesz megjelenése az ajkakon azt jelenti, hogy a fertőzés fellángolt. Az ajkak azért fokozottan veszélyeztetettek, mert nem képesek az öntisztításra, nincsenek verejtékmirigyek, faggyúmirigyek.

A herpesz okai és tünetei

Számos oka lehet a herpesz újbóli fellángolásának, ilyenek például a menstruáció, a láz, a fokozott stressz, de akár a napsugárzás is kiválthatja. Gyakran az immunrendszer legyengülése áll a háttérben. Erősen fertőző, egymás után evéssel , ivással, csókkal könnyen elkapható.

Az egészséges embereknél 7-10 nap alatt elmúlik. Amennyiben a szervezet nagyon legyengült, a herpeszvírus generalizálódik a szervezetben és súlyos szövődményeket okozhat:

  • Agyvelőgyulladás
  • Gerincvelő- gyulladás
  • Agyhártyagyulladás
  • Herpesz a szaruhártyán, a kötőhártyán, a szemhéjakon

A herpesz kezelése

Fájdalmas tünetek esetén szedhető: ibuprofen, aspirin, acetaminophen, illetve alkalmazható hideg borogatás a fájó területen.
A házi patikából: teafaolaj, só, méz.
Nem szabad piszkálni vagy nyomogatni a sebes területet.

A herpesz nem múlik el a kis hólyagok megszűnésével, mert a szervezet nem képes magától kivezetni, így élethosszig megmarad.

Megoldás herpesz ellen

Létezik egy teljes körű vizsgálat, melynek során azokat a mikrobákat és gócpontokat kutatják, melyek felelősek lehetnek a tünetekért. Minimum két hónapig tartó homeopátiás vagy izopátiás kezelés szükséges, valamint életmódváltás. Cél, hogy a betegséget kiváltó ok megszűnjön, valamint a tünetek enyhüljenek.

Az immunrendszer erősítésével a vírus nyugalmi állapotban tartható! Szüntessük meg a gócpontokat, gyulladásokat, vegyszer -és nehézfém terheltséget szervezetünkben.

Cikkünk semmilyen módon nem alkalmas öndiagnózis felállítására, ismeretterjesztő, informatív jellegű. Ha tapasztalod a fenti tünetek valamelyikét, konzultálj orvosoddal!