Mire jó a gyömbér?

428
gyömbér

Ha már egészséges életmódról beszélünk elengedhetetlen, hogy megemlítsük az egyik leghatékonyabb és legfűszeresebb gyógynövényünket, a gyömbért.

Na de mire is jó a gyömbér?

Megalapozott a jó hírneve? Tényleg égeti a zsírt? Tényleg kigyógyít a náthából? Tényleg „varázsnövény” lenne?
Oszlassuk el a tévhiteket és nézzük meg hogyan és miben van segítségünkre a híres gyömbér jótékony hatása.

Igen, a gyömbér valóban egy roppant hatékony gyógynövény és fűszer egyben, amelynek számtalan pozitív hatása lehet egészségünkre akár olaj formájában alkalmazzuk, akár frissen fogyasztjuk, akár teát főzünk belőle.

KURKUMA KAPSZULA

Mire jó a gyömbérolaj?

Jobb kérdés az, hogy mire nem?
Ha emésztési gondokkal küzd, a legegyszerűbb megoldás lehet számára a gyömbérolaj alkalmazása. Serkenti az emésztést, felgyorsítja az anyagcserét, csökkenti a bélgázok kialakulását, elősegíti a gyorsabb bélmozgást, növeli az étvágyat.
Ezen kívül alkalmazzák még menstruációs görcsök enyhítésére, légzési nehézségek kezelésére, torokfájásra, mandulagyulladásra, sőt még a hírhedt jetleg nevű jelenség fennállása esetén is segítségünkre lehet a gyömbér.

A gyömbérolaj, mint illatszer is alkalmazható. Bizonyítottan memóriajavító hatású, élesíti az érzékeket és még a szexuális vágyat is növeli. Ha pedig megbetegednénk egy kis gyömbérolajos gőzölés pillanatok alatt legyőzheti a náthát.

De más felhasználása is ismert, például masszázsolajként alkalmazzák. A gyömbérolajos masszázs remek vérkeringés serkentő.
A gyömbértea a téli megfázások idején segíthet a megelőzésében és a betegség könnyedebb átvészelésében.

A gyömbér a cukorbetegek és a diétázók nagy barátja, ugyanis csökkenti a cukorbetegség okozta tüneteket és egészségügyi problémákat, illetve szabályozhatjuk vele vércukorszintünket. Segít lejjebb vinni és egy szinten tartani ezt az egészségünk szempontjából oly fontos értéket.
A diétázók örömére pedig, nagy szerepet játszik az emésztés és anyagcserefolyamatok felgyorsításában, hatékonyan teszi lehetővé a méreganyagoktól való megszabadulást szervezetünk számára.

Ezen kívül igen fontos vitaminforrás is számunkra a gyömbér, A, C, E és B komplex vitaminokat tartalmaz.

Egy szó mint száz, a gyömbér egy multifunkcionális és rendkívül hatékony gyógynövény, ami nem hiányozhat otthonunkból! Amennyiben fontosnak tartod a gyógynövények alkalmazását és szeretnél tippeket kapni felhasználásukról, Gyógynövények rovatunk rendszeres olvasásával egyre rutinosabb lehetsz.