Így készül az orvosi önéletrajz

146

Az orvosi hivatásban egy remek állásig eljutni nem kis feladat. A tanulmányok végeztével vagy más okok miatt az álláskereséshez szükség van egy önéletrajzra.

Az orvosi önéletrajz készítése még akkor is szükséges, ha rendkívül örülnek egy orvos jelentkezőnek az egészségügyi intézményekben. Egy közalkalmazott esetben a jelentkezők dokumentálásánál erre is szükség van.

Az önéletrajz alkalmas arra, hogy hitelesen, de a lehető legjobb fényben bemutassuk képességeinket, szakértelmünket és a már meglévő tapasztalatunkat. Egy profi önéletrajzzal sokkal nagyobb esély van arra, hogy a számunkra ideális helyen a kiválasztott orvos személyében büszkélkedhessünk.

Az orvosi önéletrajz minta nagy segítséget nyújt, mert némileg különbözik az orvosok önéletrajza a hagyományos sablonoktól. Egy 2-3 oldalas dokumentum megírására kell felkészülnöd, amit aztán több helyen is felhasználhatsz. Egy ilyen anyag sokoldalú, tartalmazza az orvos kutató munkáját, tanítását, mentorálását, témavezetői feladatait és tanácsadó tevékenységét is.

Ha az Europass önéletrajzot vesszük alapul, akkor már jó irányba indulunk a fordított időrendi sorrend tekintetében. Amit fontos figyelembe venned, az a megpályázott pozíció. Ha magán egészségügyi intézmény kínálja az állást, akkor sokkal kevésbé veszik szigorúan a formaságokat, közintézményeknél erre megvan a hivatalos előírás és abból nem engedhetnek.

Az orvosi önéletrajz alapvető követelményei:

  • hibátlan helyesírással készüljön,
  • összetettségétől függetlenül legyen a lehető legjobban áttekinthető,
  • hagyományos betűtípussal írd,
  • kiemelkedjen a szaktudás,
  • inkább az emberről, mint az orvosról szóljon.

Természetesen az elején meg kell adni a személyes adatokat, személyes és nem munkahelyi elérhetőségeinket, melyeknek nagyon fontos pontosnak lenniük. Nagy bosszúság lenne elrontani a telefonszámunkat vagy értesítési címünket, hiszen hiába várnánk, hogy megkeressenek, ha nem tudnak megtalálni.

Megbízhatóságot sugalló legyen a mellékelt fotó és ne feledkezz meg a feladatkörök felsorolásáról sem, amire jelentkezel.

Ha szeretnéd megírni életed legjobb önéletrajzát, akkor kövesd az önéletrajz mintát.