Fekete retek mézzel köhögés ellen

1923
fekete retek és méz a köhögésre

A téli hónapok már-már törvényszerűen magával hozza a megfázást, köhögést, különféle légúti megbetegedéseket. A kellemetlen, fullasztó köhögés az egész napot képes tönkretenni. Gyakran a köhögés semmilyen más tünettel nem párosul, csupán önmagában nehezíti meg a napot. Erre a problémára olykor a gyógyszereket sem érezzük kellően hatékonynak. Magazinunk a természetes megoldások híve, így nem is ragaszkodunk a kemikáliákhoz, hiszen a természetből is származhat hatékony gyógymód.

Hatékony, természetes gyógymód

A retek nem tartozik a kedvenc zöldségek közé, mondhatni kicsit mostoha sorsa van. Ez különösen a fekete retekre igaz, hiszen jóval kisebb népszerűségnek örvend, mint piros színű társa. A komor színtől nem kell tartani, ugyanis markáns ízt és illatot rejt. A fekete retek nem csak a színében különbözik a pirostól, hanem méretben is, hiszen sokkal nagyobb és héja is vastagabb.

A fekete retek igazi vitaminbomba, így a népi gyógyászatban is előszeretettel alkalmazták. Rengeteg C-vitamint és B-vitamint tartalmaz, így még, ha nem is a kedvenced, érdemes megbarátkozni vele. A fekete retek bőven tartalmaz még magnéziumot, káliumot, kalciumot, vasat és foszfort is. A népi gyógyászatban gyakran alkalmazták vízhajtóként, továbbá különféle emésztési zavarok esetén is hatékony megoldás. Nem csak gyomorpanaszok esetén érdemes a piac vagy a közeli szupermarket felé venni az irányt, hanem akkor is, ha légúti panaszokkal küzdesz, például megállás nélkül köhögsz. A fekete retek mellé érdemes bevetni egy másik hatásos fegyvert, a mézet is.

A mézet és a fekete retket kétféleképp lehet kombinálni. Egyrészt le lehet vágni a retek tetejét, majd belsejét ki kell kaparni. Ezek után az újonnan létrejött retek pohárba mézet kell önteni, majd huszonnégy órára be kell tenni a hűtőbe. Másnap kikanalazhatod a mézet és újratöltheted az üreget. Ez kiváló módja az újrahasznosításnak és a szűnni nem akarok köhögés enyhítésének.

K2 + D3-VITAMIN FELSZÍVÓDÁST SEGÍTŐ BIOPERÉNNEL, C-VITAMINNAL ÉS KÁLCIUMMAL AZ USA MEDICALTÓL!

 

A másik lehetőség, ha a retket lereszeled, majd összekevered mézzel és a létrejött vitamin elegyet elfogyasztod. Nem ez lesz a kedvenc ételed, de tény, hogy hamar jobban fogod érezni magad. Az viszont fontos, hogy a mielőbbi gyógyulás érdekében ne ess túlzásokba, tehát ne fogyassz túl sok retket, mert attól nem csökkennek jobban a panaszok. Ha gyomor- vagy bálgyulladás miatt szenvedsz, abban az esetben tilos a retek fogyasztása.