Az ünnepek hatása egészségünkre

64
karácsonyi ajándék csomag

Az ünnepek erősen eltérnek a hétköznapoktól. Feladatokkal és élményekkel járnak. Így együttesen vajon milyen hatást gyakorolnak egészségi állapotunkra?

Jelen élethelyzetünk bizonytalansággal és félelmekkel teli, ehhez sajnos a média negatív híráradata is hozzájárul. Sokkal jobban felkapjuk a fejünket a rémisztő hírekre, mint a pozitív változásokat bejelentő cikkekre, illetve az adventi szokásokat népszerűsítő bejegyzésekre. Pedig az újra és újra visszatérő ünnepek biztonságot és kiszámíthatóságot sugárzó ereje nagy hatással lehet mentális állapotunkra.

Hamarosan itt a karácsony és a nyugalmas ráhangolódás helyett üzletről üzletre rohangálunk, hogy beszerezzük, amit időnként bizony lehetetlen. Pedig milyen egyszerű megoldás, ha otthon, a biztonságos közegünkben egy forró tea mellett, az előre meghatározott anyagi keretünket figyelembe véve átnézzük például a meglepetesem.hu  kínálatát. Ahhoz, hogy meglepetést szerezhessünk, nem kell mindig összetörnünk magunkat, kisebb erőbefektetéssel is mehet ez.

Ha a várakozással teli időszakban tudatosak maradunk és túlvásárlás, túlkészülés, kimerültség mentesen irányítjuk a karácsonyra való felkészülést, akkor megkíméljük magunkat a sodródástól az ünnepi hajrá áradatában és az ünnepünk is szebb lehet. Egy karácsonyi ajándékcsomag fényképnyomtatással, üdvözlőkártyával és egyéb kiegészítőkkel pillanatok alatt megrendelhető. Díszdobozban kapjuk, ezért a csomagolással sem kell bajlódnunk. Ki ne örülne egy angyali teának, varázslatos édességnek vagy csoda csokinak, kozmetikumnak, minőségi italoknak? Egyedi ajándékösszeállítási lehetőségünk is van, így azt sem mondhatják, hogy sablonosan oldottuk meg az ajándékozást.

Akik az ünnepi készülődés idején elfoglaltak, azoknak mindenképpen negatív hatású a plusz teher. Az egészségünkre pedig nincs jó hatással, ha túlterheljük szervezetünket.

Aki ráér ajándékot készíteni és ebben örömét leli, annak feltöltődés a készülődés és nagyon jó hatással lesz egészségi állapotára ez a tevékenység.

Az ünnepi alkalmak pedig akkor lesznek nagyon pozitív hatással egészségünkre, ha azt a funkciót töltik be, hogy színt visznek a bizonytalanságokkal teli, szürke hétköznapokba, érzelmi kapcsolódásoknak adnak teret meg időt és nem arról szólnak, hogy túlvállaljuk magunkat.
Mindenki maga irányíthatja ezt a folyamatot és választhat pozitív és negatív hatások közül.