Nemzeti rákellenes nap 29 éve minden év április 10-én, idén is!

98
nemzeti rákellenes nap

Az MTI információi szerint a nemzeti rákellenes napon 2021. április 10-én, szombaton félórás mozgással hívják fel a figyelmet a daganatos megbetegedésekre a Magyar Rákellenes Liga a Covid idején se álljunk meg! elnevezésű kampány részeként.

A szombati nap során bármilyen időpontban részt vehetsz a 30 perces „közös” mozgáson – sétán, futáson, kiránduláson, rollerezésben, táncban, kerékpározásban természetesen egyedül, vagy családtagjaiddal együtt sportolva. A koronavírus-járvány miatt most nem lesz gyülekezés, maszkban és a szociális távolság betartásával lehet közterületen a kezdeményezés részesévé válni.

Regisztrálni a sportolásra a https://forms.gle/qwPgkrHGeGn4TWuh8 oldalon lehet.

Az ilyenkor „hagyományos” betegtájékoztató előadást  online módon tartják. A fej-nyaki daganatokról dr. Karosi Tamás egyetemi docens, osztályvezető főorvos, oktatási-, kutatási- és tudományos igazgató tart előadást, aki kérdésekre is válaszol.

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges, a következő linken: https://rakliga.hu/blog/2021/03/25/dr-med-habil-karosi-tamas-phd-fej-nyaki-daganatok-elofordulasa-megelozese-kezelese/?fbclid=IwAR0NXQHjKaHFXjesZWVY1_3-1Jmhz8Fg5b3Huc3q487wiUO6-G7VrUu2rCI

Csatlakozzunk a kezdeményezéshez, hiszen fontos az embertársaink felé forduló figyelem, együttérzés. A testmozgás pedig mindenkinek jót tesz.

Forrás: MTI, 2021. április 8., csütörtök 5:02