Gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapítók

265
Gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapítók

A fájdalom könnyen hatalmába kerít, minden figyelmünket elvonhatja. Minél előbb igyekszünk megszabadulni tőle. Növekedésével egyre kevésbé fontos számunkra, hogy hogyan győzzük le, célunk csupán az, hogy minél előbb.

Pedig a fájdalom a barátunk, szervezetünk védekező jelzése. Figyelmeztet bennünket és ritkán alaptalan ez a figyelmeztetés. Legalább olyan fontos tisztáznunk a fájdalom kiváltó okát, mint megoldanunk a fájdalomcsillapítást. Szenvedni azonban nem érdemes, hiszen számtalan módot, lehetőséget kínál számunkra a természet és a tudomány.

A kíméletesebb módszerek hívei előnyben részesítik a természetes fájdalomcsillapítókat.

Nézzünk néhány természetes fájdalom, illetve gyulladáscsökkentő módszert, amiről korábban a A fájdalomcsillapítás lehetőségei cikkünkben írtunk. Klinikai vizsgálatok igazolták, hogy ezek segíthetnek a kínzó panaszok csillapításában:

  • Gyulladáscsökkentő kurkuma: az élénk sárga fűszer-és gyógynövény egyik legfontosabb összetevője a kurkumin, aminek gyulladáscsökkentő hatását már az indiai gyógyászatban is igazolták. Hatásos lehet gyulladásos bélbetegségek, valamint ízületi fájdalom ellen.
  • Gyömbér:  vizsgálatok igazolták, hogy a gyömbér kopásos ízületi fájdalmak esetén igen hatásos. Gyulladáscsökkentő hatóanyaga a diklofenák.
  • Rozmaring: reumatikus panaszok esetén előnyösen alkalmazhatóak a rozmaring leveléből készült patikaszerek. Gyulladáscsökkentő hatásuk mellett fokozzák a vérkeringést így hozzájárulnak a mozgásszervi panaszok enyhítéséhez.
  • Parlagi ligetszépe: rendszeres szedése akár a szintetikus hatóanyagú gyógyszerek adagjának csökkentéséhez is vezethet.
  • Tömjénfa: kedvező hatásáról tanúskodnak azok, akiknek térd-vagy csípő ízületi  problémájuk van. Fogyasztásával csökken az ízületi merevség és a fájdalom.
  • Vadrózsa: nem a csipkebogyó terméshús, hanem a magja a felelős a kedvező hatásért.
  • Nagy csalán: felerősíti a szintetikus készítmények gyulladáscsökkentő hatását. A gyógynövények és a gyógyszertári készítmények kombinációja pozitívan befolyásolja a gyulladásra utaló jeleket.
  • Orvosi zsálya:  hatóanyagai gyulladáscsökkentő hatással bírnak. Torok-és garat táji gyulladásoknál teaként, vagy szopogatótablettaként alkalmazzák.
  • A probléma természetes kezelésére az amerikai CBD olaj alkalmazása is ígéretes lehet.

Mindezek mellett természetesen szerepet kaphatnak a gyógyszeres fájdalomcsillapítás eszközei is, de az egészséges életmóddal rengeteg egészségügyi probléma elkerülhető. Megfelelő étrenddel, rendszeres testmozgással és egészséges társas kapcsolatokkal könnyen élhetünk kiegyensúlyozott, fájdalommentes életet.

Cikkünk semmilyen módon nem alkalmas öndiagnózis felállítására, ismeretterjesztő, informatív jellegű. Ha tapasztalod a fenti tünetek valamelyikét, konzultálj orvosoddal!

Olvass tovább! Neked ajánljuk:

Fájdalomcsillapító fejfájásra

Ez állhat a vádlifájdalom hátterében

Az ízületi fájdalomcsillapítók hatásai

Mi az a neuropátiás fájdalom?

A fájdalomcsillapítók fajtái

A fájdalomcsillapítás lehetőségei